Digidexo.com

Juridiske prestasjonsfremmende midler

Juridiske prestasjonsfremmende midler


Skandalene i profesjonell sykling og Major League Baseball forsøk på å starte klem ned på steroider har brakt større oppmerksomhet til en verden av prestasjonsfremmende midler. Mens mange PEDs er ulovlig og kan føre til en ødeleggende virkning på menneskekroppen, mange ytelse enhancers er fortsatt på markedet og mye brukt i idrett og av kroppsbyggere.

Kreatin

Kommunistiske Østblokkens land var de første kreatin å utvikle, og stoffet begynte stadig mer populært i Vesten etter fallet av Berlinmuren. Selskaper raskt markedsført produktet i USA som en energi-forsterke supplement som ville drivstoff muskelvekst. Kreatin er et syntetisk blanding av aminosyrer, byggesteinene i protein, og det gir raske utbrudd av energi, slik at utøverne til å jobbe hardere. Selv om ingen studier viser at kreatin er farlig, vet forskerne ikke vet mye om sine langsiktige effekter.

Androstenedion

Androstendion er en forløper til testosteron, og det bidrar til å øke veksten av muskelvev ved å heve testosteronnivået i kroppen. Bedrifter som markedsfører "andro" sier at det gir noen av fordelene med ulovlige anabole steroider uten den ekle bivirkninger som håravfall, kviser og impotens. Stoffet ble beryktet på slutten av 1990-tallet med den åpenbaring som baseballspiller Mark McGwire brukt det før du treffer en rekord 70 home runs i 1998 Enkelte butikker nekter å selge den ut av sikkerhetsmessige hensyn, men andre butikker og treningssentre selger den.

B12

Vitamin B12 er en energi booster som kommer i mange former, og B12-injeksjoner har blitt populært blant idrettsutøvere som ønsker et løft av energi. B12 kan røde blodlegemer til å bære oksygen på en mer effektiv måte. B12 er funnet naturlig i næringsmidler som kjøtt og egg, men B12 skudd levere vitamin ved en mye høyere konsentrasjon, og alt på en gang. Skudd av B12 i rimelige doser er ikke farlig, selv om du kan oppleve bivirkninger som hodepine og kvalme.

Koffein

Mange amerikanere drikker mye koffein hver dag i form av brus og kaffe, men noen idrettsutøvere bruker den til å få en energi boost for å hjelpe sine prestasjoner i løp og sportsbegivenheter. Koffein bidrar til å øke muskler ved å frigjøre kalsium i muskelen, øke utøvernes utholdenhet og reduserer følelsen av utmattelse. Idrettsutøvere trenger så lite som en enkelt kopp kaffe for å øke ytelsen hvis de går uten det en stund for å øke sentralstimulerende effekt.