Digidexo.com

Oppskrapte øyesymptomer

Oppskrapte øyesymptomer


Har du den konstante følelsen av å ha noe i øyet? Har babyens øyet blir rødt uten åpenbar årsak? Er barnet ditt grave på øynene hans og klager over smerter? Disse er alle vanlige symptomer på en skrapte øye, en av de mest vanlige øyeskader. Kjenne symptomer på en ripete øyet vil hjelpe deg å få en rask diagnose hvis du eller barnet ditt har denne skaden.

Årsaker til en ripete Eye

Den tekniske betegnelsen på en ripete øyet er hornhinnen slitasje. Dette skjer når overflatelaget av hornhinnen er brutt. Hornhinnen er den gjennomsiktige delen av øyet der lyset kommer inn, treffer synsnerven og tillater oss å se. De fleste tilfeller av hornhinnen slitasje oppstår når pasienten har gjennomgått et traume som skadet øyet, men en øyenvippe som svinger i eller en infeksjon i øyelokket kan også føre til det. En flekk som kommer i øynene og er ikke skylles ut raskt kan være en årsak, og barna kan skade deres hornhinner ved et uhell klør seg i øynene.

Symptomer

Pasienter med ripete øyne vil ha overdreven rive, rødhet på det hvite i øyet og noen ganger smerter. Noen pasienter med denne tilstanden er følsomme for lys. Det vanligste symptomet på en ripete øyet er følelsen av at noe er i øyet. Pasienten vil blinke kontinuerlig. Barn hvis øyne er ripete vil vanligvis gni øynene, og babyer vil være veldig masete uten åpenbar årsak og balltre på det angrepne øyet.

Førstehjelp

Rask medisinsk behandling for en ripete øyet er viktig. Ifølge Mayo Clinic, kan hornhinnen skrubbsår bli infisert, noe som fører til et sår på hornhinnen. Mens du venter på å se legen, kan du utføre noen grunnleggende førstehjelp. The Mayo Clinic anbefaler å skylle øyet med saltvann for å fjerne eventuelle fremmedlegemer. Blinker kan også hjelpe skylle ut øyet. Hvis dette ikke hjelper, trekker øvre øyelokk over den nedre en for et øyeblikk. Ikke gni eller berøre øyet, da dette vil gjøre skaden verre.

Diagnose

Den vanligste diagnostisk test som brukes for pasienter med ripete øyesymptomer er en fluorescein øye eksamen. Dette innebærer å plassere en oransje fargestoff i øyet. Fargestoffet ikke forårsaker ubehag og er lett skylles ut av tårer. Når fargestoffet har dynket i, legen vil skinne et fluorescerende lys inn i øyet, på jakt etter riper. Hvis øyet er ripete, vil riper vises oransje, fordi fargestoffet vil holde seg til dem.

Behandling

Ifølge Dr. Mitsugu Shimmyo, en New York øyelege, er den vanligste behandlingen for en ripete øye lapp over et øye. Plasteret holder øye sanitær og blokkerer lys, slik at hornhinnen for å helbrede. Mange leger og øyeleger vil foreskrive antibiotika for å avverge infeksjon. Hvis pasienten opplever mye smerte, kan anestesi dråper hjelpe. Hvis disse trinnene ikke er praktisk eller ikke fungerer, kan en myk kontaktlinse uten resept settes inn for å tjene som en "bandasje" for ripete hornhinnen.