Digidexo.com

Frukt som inneholder mer vitaminer i Peel

Inntak av minst fem porsjoner med frukt en dag legger viktige næringsstoffer som vitamin C og kalium til en diett. Men noen frukter inneholder mer vitaminer i deres skall enn i sitt kjøtt. Mange skreller inneholder store mengder av sykdomsbekjempende antioksidanter. Selvfølgelig bør disse fruktene vaskes grundig før du spiser.

Apple

Epler inneholder mer vitaminer i de skreller, ifølge en studie ved Cornell University. Studien slår fast at det er om lag 87 prosent flere kreftbekjempende komponenter i Apple skins enn i sitt kjøtt.

Agurk

Agurk skreller inneholder silisiumdioksid, et næringsstoff som styrker negler og hår og bygger kollagen i huden, noe som bidrar til å redusere tegn på aldring.

Aubergine

The University of Illinois College of Agricultural, Forbruker og miljøvitenskap sier at aubergine skreller inneholder fiber som bidrar til å regulere fordøyelsen. Dette er i tillegg til kalium og magnesium som finnes i kjøtt av aubergine.

Kiwi

Fuzzy kiwi skreller inneholder kjemiske forbindelser som beskytter kroppen mot smittsomme tilstander som stafylokokker og E. coli.

Sitrusfrukter

De skreller av sitrusfrukter som appelsiner, mandariner og sitroner inneholde betydelige mengder vitamin C og antioksidanter, ifølge en studie sitert av Bio-Medisin elektronisk journal. Disse næringsstoffene naturlig bekjempe hjertesykdommer, redusere kreftrisiko, og lavere kolesterol.