Digidexo.com

Hvordan virker et avføringsmiddel arbeid?

Forskjellige typer av avføringsmidler

Avføringsmidler er tatt for å lindre forstoppelse. Det er fire hovedtyper av avføringsmidler som kan brukes. De fire hovedtypene er volumøkende avføringsmidler, osmotiske avføringsmidler, sentralstimulerende avføringsmidler og avføring mykner avføringsmidler.

Bulk-Forming Laxatives

Fiber som finnes i frukt, grønnsaker og korn bidrar til å flytte avføring gjennom tarmen. Fiber trekker vann til avføring og legger bulk til avføring, som hjelper mykne avføring slik at det lett kan bevege seg gjennom tarmen. Når personen ikke spiser nok fiber, kan en bulk-forming avføringsmiddel tas. Bulk-forming avføringsmidler inneholder en fiber eksempel psyllium. Volumøkende avføringsmidler ta 2 til 3 dager for å arbeide.

Osmotiske Avføringsmidler

Osmotiske avføringsmidler virker ved å tiltrekke seg vann inn i tarmen. Vannet i tarmen renser og bevegelser avføring gjennom tarmen. Avhengig av produktet, osmotiske avføringsmidler ta alt fra et par timer til et par dager for å jobbe.

Stimulerende laksantia

Stimulerende avføringsmidler stimulere bevegelse i tarmen. Den økte bevegelsen forårsaker avføring å raskt flytte gjennom tarmen. Stimulerende avføringsmidler arbeide raskt, tar alt fra 2 til 12 timer for å fungere.

Krakk mykner Laxatives

Krakk mykner avføringsmidler virker ved å trekke vann inn i avføringen. Vannet myker avføring, noe som gjør det lettere for avføring å flytte gjennom tarmen. Avføring myknere ta ca 1 til 2 dager for å arbeide.

Advarsler

Avføringsmidler kan være vanedannende, noe som betyr at langvarig bruk av avføringsmidler kan føre til kronisk forstoppelse hvis avviklet. Avføringsmidler er vanligvis anbefales for sporadisk bruk. Hvis avføringsmidler er nødvendig på mer enn en tilfeldig basis, bør en lege konsulteres. Noen avføringsmidler er ikke egnet for personer med visse helseproblemer. Hvis du er usikker som avføringsmidler er riktig for deg, ta kontakt med en lege eller en farmasøyt.

Forebygging

Den beste måten å håndtere forstoppelse er å unngå det i første omgang. Et sunt kosthold som inneholder rikelig med høy-fiber matvarer som frisk frukt og grønnsaker og helkorn bidrar til å opprettholde normale bad vaner. Drikke mye vann bidrar til å holde avføringen myk, som bidrar til å forebygge forstoppelse. Avføringsmidler er bra for sporadisk forstoppelse, men forebygging er alltid best.