Digidexo.com

Hvordan Definer Stroke CVA

Hvordan Definer Stroke CVA


En helsearbeider definerer om et slag eller en CVA (cerebrovaskulære hendelser) har oppstått. Dessverre er det umulig uten postmortem obduksjon for leger å teste direkte nerve celledød som oppstår når blod til hjernen avbrytes, slik at de må stole på tegn, symptomer, fysisk undersøkelse og diagnostiske tester. Ring 911 så raskt som mulig, fordi slaglengde er den tredje ledende dødsårsak. I 2005, 143 579 mennesker døde av slag i USA, ifølge American Heart Association.

Bruksanvisning

Forstå Typer Stroke

•  Ta kontakt med en lærebok i medisin eller lese elektroniske læremidler som tilbys av American Heart Association eller American Academy of Neurology.

Skille mellom de tre typer hjerneslag: iskemisk, blødende og embolisk. Alt kan føre til dårlig funksjon av hjernen, forårsaker vanskeligheter med å bevege seg, se og snakke; hodepine; svimmelhet; eller forvirring.

Forstå at hjerneinfarkt er et tegn på hjernevevet som er døende på grunn av mangel på næringsstoffer og oksygen i blodet. Denne type slag innebærer en hindring, og kan behandles med blodfortynnende, som aspirin og blodpropp-busting narkotika. I motsetning til dette er hemoragisk slag grunn av blødning og ikke er behandlet med disse medikamenter.

Skill slag fra andre reversible, men alvorlige forhold, som for eksempel TIA, der lignende symptomer forsvinner i løpet av 24 timer eller mindre.

Lær om andre forhold, for eksempel Bells parese, multippel sklerose og migrene, med lignende symptomer som slag, men ulik behandling.

Forstå diagnostiske tester for Stroke

Spør legen din om CT-resultater, som avgjør om slaget skyldes blødning eller blødning i hjernen, for eksempel fra en lekker aneurisme, som ikke kan behandles med blodfortynnende. Mindre presserende, kan en MR avgjøre om en iskemisk hjerneslag har oppstått.

Spør legen din om resultatene av echocardiograms og Doppler ultralyd av sirkulasjonssystemet. Innsnevring av blodårene til hjernen, kan hull i hjertet og blodpropper som brytes av og lodge i hjernen føre til hjerneslag.

Sjekk pulsen din til å avgjøre om en uregelmessighet som kalles atrieflimmer, diagnostisert på et hjerte monitor eller elektrokardiogram, kan behandles for å forebygge hjerneslag.

Be legen din om risiko og fordeler ved invasive tester som spinalpunksjon og angiografi å diagnostisere et slag eller blødning cerebral aneurisme.

Se etter nye Tegn og symptomer på hjerneslag

Smile eller puff kinnene dine mens du ser i et speil. Se nøye på linjene som danner mellom nesen og kinnene når du smiler. Sammenligne ditt smil med et gammelt bilde, eller be venner eller familie om ditt utseende ligner på før. Avgjøre om begge sider ser det samme; hvis ikke, så indikerer dette svakhet, som kan være et slag.

Hold begge hendene ut som om du holder en pizza-boksen. Enhver ny ulikhet i styrke kan være et tegn på hjerneslag.

Speak noen få setninger og stat hvilken dag det er, hva ditt siste måltid var og hvem du er. Eventuelle nye problemer å snakke eller forvirring kan være et tegn på et slag.

Tips og advarsler

  • Ignorerer tegn på hjerneslag kan føre til permanent svakhet, tap av syn eller lammelser. Handle raskt og ringe 911 hvis du tror noen er å få slag.
  • Forstå at selv om hjerneslag er definert som en nevrologisk problem som varer mer enn 24 timer, må behandlingene gis innen de første fire og en halv time for å være effektiv; se en lege eller ringe 911 umiddelbart.