Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du har en revne leddbånd i beinet

Det kan være vanskelig å si om beinet har et ligament tåre eller tredje klasse forstuing. Den leddbånd i beinet kalles bakre korsbånd. Den har to deler som blander inn en struktur og er på størrelse med din lillefinger. Din bakre korsbånd er plassert på baksiden av kneet og forbyr din tibia fra å bevege seg for langt tilbake. Mange ganger du ikke vil oppleve smerter i beinet, men i kneet i stedet.

Bruksanvisning

Hvordan vet jeg om du har en revne leddbånd i beinet

Analyser bakre korsbånd for potensiell skade. Du vil ikke høre en "poppe" lyd på tidspunktet for skaden som om du var å rive din ACL. I stedet kan du oppleve symptomer som er vage eller milde. Din skadet kneet kan synke bakover når bøyd, eller det kan gli bakover for langt. Over tid, vil symptomene bli mer merkbare som din smerte forverres. Hvis andre deler av kneet er skadet eller rammet, vil symptomene blir mer alvorlige.

Vet tegn på en revet leddbånd i beinet. Med bakre korsbånd skade kan du merke ømhet eller hevelse i kneet innen tre timer av din skade, ifølge Mayo Clinic. Hevelsen kan forårsake stivhet. Du kan også oppleve smerter som du knele eller sitte på huk, som du løpe, gå ned eller opp trapper eller ramper. Du kan føle litt ustabilitet i kneet. Du kan ha en svak halting eller mild til moderat smerte i kneet.

Forstå årsaker og risikofaktorer av et ligament tåre. Din ligament kan rive hvis du treffer på skinnleggen hardt, hvis skinnleggen er bøyd for langt bakover eller du faller på kne når det er bøyd. Den bakre korsbånd kan rive under kontaktsport, som fotball eller fotball, eller i trafikkulykker.

Kontakt legen din. Legen din vil undersøke kneet og bekrefte diagnosen gjennom tester som MR eller røntgen. MR vil gi legen din detaljerte bilder av din bakre korsbånd. Røntgen av kneet vil ikke vise skaden til bakre korsbånd, men kan vise om din leddbånd rev av en bit av beinet.