Digidexo.com

Definer Bone Marrow Ødem & Chondromalacia

Benmargs ødem og chondromalacia er forhold som påvirker kneleddet. Benmarg ødem kan påvirke andre store ledd i kroppen som ankelen og hofte, og ofte dukker opp på en MR-undersøkelse etter stress eller skade. Chondromalacia er vanligvis en lidelse som påvirker kneskålen, forårsaker sterke smerter.

Hva er Bone Marrow Ødem?

Benmargs ødem er en betennelse i de større leddene i kroppen. Det påvirker vanligvis i hofte, kne og ankel leddene. I kneet, vevet blir fylt med væske og irritert. I mange tilfeller kan utøvere som gjennomgår betydelig stress til sine ledd bukke til benmargsødem. Som benmargen degenererer over tid, i enkelte tilfeller ødem det er den første indikator for framdrift osteoartritt, en degenerativ type leddgikt som blir dårligere over tid.

Symptomer på Bone Marrow Ødem

Symptomer på benmargsødem bestå av smerter i kneet med og uten aktivitet. Smerter i kneet i ro er en indikator på at det kan være et strukturelt problem i kneleddet. Andre symptomer er et begrenset utvalg av bevegelse i kneet sammen med bensmerter og ømhet. Idrettsutøvere som har plutselig, nådeløs smerte i knærne kunne ha benmargsødem som kan føre til slitasjegikt senere i livet.

Behandling av Bone Marrow Edema

Når benmarg ødem er identifisert i henhold til MR imaging, er det vanligvis lett administreres med resten av leddet gjennom en kombinasjon av anti-inflammatoriske og smerte medisiner. Disse mer konservative behandlinger kan noen ganger mislykkes, og da må du ty til kirurgi.

Hva er Chondromalacia?

Chondromalacia er en tilstand som påvirker kneskålen, som regel hos unge idrettsutøvere. Andre utvikler tilstanden når kneskålen blir irritert fra å gni mot den ene siden av kneleddet. Brusk rundt kneet i sin tur blir irritert, forårsaker mye smerte. Chondromalacia er mer utbredt hos kvinner enn hos menn rett og slett på grunn av forskjeller i den kvinnelige anatomi. Kvinner i gjennomsnitt lider mer lateral skade knærne over tid.

Symptomer på Chondromalacia

Symptomer på chondromalacia er smerter, hevelse og irritasjon. Kneleddet blir betent og bevegelse av kneet kan være sterkt begrenset. Det er svært viktig å merke seg at kneet smerte som ikke går bort innen rimelig tid, spesielt uten en spesifikk skade, bør undersøkes så snart som mulig, slik at omfanget av skaden kan minimeres.

Behandling av Chondromalacia

Behandling av chondromalacia inkluderer hviler leddet og delta i en fysisk terapi program. Alnti-inflammatoriske medisiner kan hjelpe. Unngå stressende aktiviteter som forårsaker knesmerter; det vil bidra til å roe ned irritasjonen. Fysioterapi styrker kvadricep og hamstring muskler, noe som kan bidra til å løse problemet. I noen tilfeller, etter en titt på omfanget av skadene på kneet strukturer under en arthroscope, kan legen din råde kirurgi.