Digidexo.com

Type Acid som utgjør Protein

Type Acid som utgjør Protein


Protein er en del av hvert organ, celler og vev i kroppen din. Protein er nødvendig for sunn hud og hår og bygge sunn, mager muskel. Det hjelper også kroppen produsere enzymer og fremmer et sunt immunsystem. Kroppen din blir mye av proteinet den trenger fra maten du spiser. De fleste amerikanere spiser mer enn nok protein i sitt daglige kosthold. Voksne trenger 46-56 g protein per dag. En peanøttsmør og gelé sandwich har omtrent 70 g protein, noe som er mer enn nok.

Aminosyre

Proteinet i kroppen din er konstant brytes ned og erstattes av nye proteiner. Maten du spiser er fordøyd til aminosyrer. Aminosyrer fungere som "byggeklosser" som utgjør protein. Tjue forskjellige aminosyrer bli med å lage alle typer protein. Noen aminosyrer kan ikke produseres av kroppen, men er viktig, slik de er referert til som essensielle aminosyrer. Du får essensielle aminosyrer fra en kombinasjon av komplette, ufullstendig og komplementære proteinkilder.

Komplett, Ufullstendige og utfyllende Proteiner

Kroppen din får de essensielle aminosyrene den trenger for å lage protein fra komplette proteinkilder. Mat kilder til komplette proteiner er melk, magert kjøtt, fisk, fjærkre og egg. Ufullstendig proteinkilder er lav i en eller flere essensielle aminosyrer. Et eksempel på en ufullstendig protein er ris. Ved å kombinere ris med tørre bønner, som også er lite essensielle aminosyrer, gir en kilde for komplementær protein. Komplementære proteiner er to flere ufullstendige proteinkilder som gir alle de essensielle aminosyrene.

Anbefalt daglig inntak

Menn i alderen 19 og over bør få 56 g protein; kvinner i alderen 19 og over bør få 46 g protein. Gutter i alderen 14 til 18 bør få 52 g protein; jenter i alderen 14 til 18 bør få 46 g. Barn i alderen 4 til 8 bør få 19 g protein; barn i alderen 1 til 3 bør få 13 g protein.

Proteinmangel

Protein mangel er sjelden i USA, men du kan stå i fare for mangel hvis du spiser et vegansk eller vegetarisk kosthold. Du kan få protein du trenger ved å inkludere belgfrukter, korn og en rekke grønnsaker i kostholdet ditt. Tegn på at du kanskje ikke får nok protein inkluderer sprø negler, tretthet, svakhet, hyppige infeksjoner, væskeansamling, vekttap og muskel tap.