Digidexo.com

Hvordan å vurdere personer med Drug & Alcohol Problems

Dreven narkotika og alkohol kan ødelegge familier og liv. I mellomtiden er den personen misbruker narkotika eller alkohol vanligvis på dypt fornektelse og rationalizes hans eller hennes oppførsel, noe som gjør problemet vanskeligere å behandle. Enten du er helsepersonell eller en bekymret venn, familiemedlem eller kollega du kan bruke enkle teknikker for å vurdere omfanget av narkotika-eller alkoholmisbruk, og bidra til å sette vedkommende på bedringens vei med støtte og behandling.

Hvordan å vurdere personer med Drug & Alcohol Problems

•  Start med å se på årsakene til narkotika-og alkoholmisbruk. Risikofaktorer inkluderer familie historie av avhengighet, som setter folk på et høyere risiko for misbruk; historie med mental sykdom; ubehandlet fysisk smerte, kan unsupervised smertestillende medikamenter være svært vanedannende; og gruppepress, spesielt for tenåringer. Hvis noen du kjenner har noen av disse risikofaktorene deretter gå videre til å se på de fysiske tegn på misbruk og avhengighet.

forstå de fysiske tegn på misbruk og avhengighet. Eksempler er manglende evne til å sove, hemningsløs energi, forvirring og desorientering, hurtig vekttap eller gevinst, overdreven sove, endringer i klær for å skjule arr fra injeksjoner og potensielle legemiddeltilbehør. Hvis noen du kjenner viser én eller flere av disse skiltene deretter umiddelbart ta dem til en medisinsk faglig (enten et sykehus, øyeblikkelig hjelp anlegget eller narkotika rehabilitering).

Se etter den mentale og emosjonelle tegn på misbruk. Eksempler for å se etter inkludere grenseløs energi, irritabilitet og sinne, ser 'frikete,' depresjon, paranoia og vrangforestillinger og hallusinasjoner. Narkotika forårsake en rekke forskjellige følelser, avhengig av hvilken type blir misbrukt. Hvis noen av disse symptomene er utstilt så er det en god idé å få helsepersonell som er involvert for å behandle den personen. En psykiater kan evaluere narkotikamisbruk og kanskje få personen på en riktig behandling plan. En psykolog kan ta opp de følelsesmessige aspektene av narkotika eller alkohol misbruk i komplementær terapi.

Hint

  • Vær spesielt oppmerksom på tenåringer. Tenårene er en prime tid til å eksperimentere med narkotika og alkohol og symptomene ovenfor er mer endemisk i tenårene (som sinne, depresjon, grenseløs energi, sover for mye eller for lite), noe som kan gjøre misbruk vanskeligere å få øye på.