Digidexo.com

Hvordan plukke Helkorn for en Middelhavet Diet

Hvordan plukke Helkorn for en Middelhavet Diet


Hele korn danner grunnlaget for Middelhavsdietten. Disse komplekse karbohydrater er lav i fett og høy i fiber. Kornet belegg bidrar til å trekke urenheter fra fordøyelseskanalen. Hele korn også skryte lav glykemisk indekser, bidrar til å holde blodsukkeret selv.

Hvordan plukke Helkorn for en Middelhavet Diet

Eksempel quinoa, et protein-pakket Søramerikansk stift. Sats på spelt, en litt chewy korn som gjør en utmerket salat base. Eller prøv fullkorns versjoner av matvarer som du allerede er kjent med, slik som linfrø pasta eller hel hvete couscous. Hele korn er nå tilgjengelig i de fleste store supermarkeder. Du kan vanligvis kjøpe dem i bulk på mat co-op eller i helsekostbutikker.

Oppbevar hele korn i lufttette beholdere, helst glass, på et kjølig, mørkt sted. En laurbærblad plassert i containere vil hjelpe avverge skadedyr. Under varme, fuktige måneder vurdere å lagre hele korn i kjøleskapet eller fryseren.

innlemme disse fiber kraftstasjoner i kostholdet ditt. Prøv sprinkling kokte korn, som hvete bær, i grønne salater for ekstra tekstur og smak. Legg korn som bygg og quinoa til supper. Eller puré korn med en liten mengde mutter smør og din favoritt krydder for en velsmakende grønnsak dip eller pålegg. Du kan selv lage en pai skorpe av mer formbare kokte korn som hirse og brun ris. Bare spray din pie pan med matlaging spray, bland om en kopp kokt hirse eller brun ris med en liten mengde olje (som vil fungere som "lim") og trykk deretter blandingen i pannen for å danne en skorpe.

Sørg for å rotere korn - ikke spise det samme som dag etter dag. Dette vil bidra til at du får et spekter av nødvendige næringsstoffer. En dag, for eksempel prøve havregryn med bananer og bær til frokost, taboulleh salat laget med bulghur for lunsj og en linse burger med siden salat av curry kamut og grønnsaker til middag. Den neste dagen, prøve lin flak med rosiner og ris melk til frokost, en peanut smør og gelé sandwich på multi-korn brød til lunsj og sopp og bygg suppe til middag.

Sett hvitt mel med hele korn mel i baking. Hvis du liker den nøytrale smaken av hvitt mel, gjør speltmel en respektabel erstatning. Ved hjelp av hel hvete bakverk mel (i motsetning til rett hele hvetemel) vil gjøre for lettere, mindre chewy bakevarer. Prøv å lage din egen "Half and half" mel mikser: halv spelt og halvparten ris, eller halv teff og halvparten bokhvete. Eksperimenter for å finne kombinasjoner du liker. Soyamel har den ekstra fordelen av å fungere som et egg erstatning, hjelpe deg å omgå enda mer kolesterol. Bruk en heaping spiseskje med soya mel og 1 ss vann for å erstatte hvert egg. Hvis du har en høy hastighet, heavy-duty blender (som en Vita-Mix), kan du selv lage dine egne fullkorn mel ved å behandle en cupful om gangen på høyeste hastighet, til de danner et fint pulver.

Hint

  • Opt for økologisk korn når det er mulig.
  • Før matlaging korn, skyll dem grundig og kast eventuelle uren korn.
  • Noen ganger mat etiketter kan være villedende. "Hvetemel" for eksempel, kan faktisk være raffinert hvitt mel, som også er laget av hvete. Les dem grundig for å sikre at du får en hel korn.
  • Alle hele korn har ulike koketider; husk å sjekke pakken instruksjonene.
  • Med mindre du har en stor familie, unngå å kjøpe korn i bulk. Kjøp hva du vil bruke opp i et par måneder.
  • Pass på å sjekke med legen din før alvorlig endre kostholdet ditt.