Digidexo.com

Hva gjør du hvis du er redd for tannlegen?

Dental angst plager mange mennesker. Det kan påvirke folk i varierende grad, alt fra mild angst til høye nivåer av stress og følelsesmessig ubehag før eller under planlagte besøk. Men hvis du unngå å gå til tannlegen på grunn av din frykt, kan alvorlige helseproblemer oppstår, inkludert tannråte og tannkjøttsykdom. Heldigvis, det er visse skritt du kan ta for å prøve og overvinne din frykt for tannlegen.

Konfrontere din frykt

Det første skrittet for å overvinne din frykt for tannlegen er å finne ut hvor det stammer fra. Ifølge Dr. Jerry Gordon, en tannlege og medlem av American Dental Association, er det tre vanlige grunner til at folk frykter tannlegen. Folk frykter det vil være smerte under besøket. De frykter å bli kjeftet for tilstanden deres munn, eller de frykter tap av kontroll under behandlingen.

Når erobre din frykt, er det viktig å huske at tannleger er medisinske fagfolk. Ifølge Bupa nettside, en internasjonal helsetjenester selskap, tannleger er opplært til å håndtere engstelige pasienter. Også, ikke vær sjenert. Husk at du ikke er den eneste personen som opplever angst hos tannlegen.

Finn riktig tannlege

For å hjelpe føler mer rolig hos tannlegen, finne den rette legen. Avhengig av situasjonen, kan du vurdere å se etter en tannlege som spesifikt har spesialisert seg på behandling av nervøse pasienter. Spør venner og familie for anbefalinger. Foreta telefonsamtaler til ulik praksis. Vær åpen om dine bekymringer og se om de kan hjelpe med din situasjon. Hvis mulig, planlegge en avtale for å møte tannlegen før noen tannbehandling er planlagt. Under besøket snakke om dine bekymringer eller bekymringer. Hvis du ikke føler deg komfortabel med tannlegen etter avtale, fortsetter søket til du finner en tannlege som gjør at du føler deg vel.

Behandling Alternativer

Når du er klar til å planlegge en dental prosedyre, bør du vurdere visse behandlinger for å hjelpe deg å slappe av. En enkel metode du kan prøve på egen hånd kalles en distraksjon teknikk. Finn måter å ignorere selve prosedyren ved å lytte til musikk eller lydbøker, konsentrere seg om å slappe kroppen din, eller tenke på noe du ser frem til, ifølge nettstedet Dental Phobia. Behavioral psykoterapi kan også hjelpe lindre angst. I dette kurset for behandling, vil en psykoterapeut lære deg måter å takle din tannlege frykt.

Hvis psykologiske teknikker ikke hjelper, må du snakke med tannlegen din om å bli mildt bedøvet under inngrepet. Du vil fortsatt være våken, men vil føle seg veldig avslappet og sannsynligvis ikke vil huske prosedyren etterpå, ifølge nettstedet, Bupa. For mer alvorlige tilfeller av dental fobi, kan generell anestesi brukes. Men det er større risiko forbundet med det. I høye doser, kan anestesi forårsake puste, blodtrykk og hjertekomplikasjoner.