Digidexo.com

Hvordan diagnostisere anemi

Hvordan diagnostisere anemi


Anemi er mangel (enten i kvalitet eller kvantitet) av legemet for å produsere hemoglobin. Anemi hvis går uoppdaget kan føre til døden. Leser denne artikkelen vil vise hvordan å diagnostisere anemi.

Bruksanvisning

•  Be en lege for en hemoglobin teller. For å bestemme anemi, en av de første tingene legen vil gjøre er å ha en enkel blodprøve bestilt. Ved å bestille en blodprøve, vil en lege kunne måle hemoglobin teller. Hemoglobin er molekylet i blod som bærer oksygen i hele kroppen. Vanligvis når hemoglobinnivå under 13 g / dl anemi er til stede. Akkurat som tradisjonelle blodprøver, vil legen gi spesifikke instruksjoner til følge før å ha denne testen gjort. Følg alle instruksjonene for å sikre en nøyaktig test.

Be en lege å gjøre en benmargstest. Denne automatiske teknikken ikke er tilgjengelig overalt, men det er effektivt i å avgjøre om anemi er til stede. Testing benmarg vil hjelpe legen finne en samlet blodprosent. I en benmargstest, er legen på jakt etter mengden av umodne røde blodceller som blir skapt i benmargen. Få denne testen gjøres hvis det er tilgjengelig, fordi det er mer effektivt enn tradisjonelle blodprøver.

Spør legen din om blodutstryk farging. Når automatiserte tester som tradisjonelle benmargsprøver ikke er tilgjengelige, er blodutstryk flekker vanligvis gjøres. Blodutstryk farging blir utført ved å undersøke endringene i antall og morfologi hos unge blodceller under et mikroskop. Grundig diskutere denne testen hos legen, fordi siden denne testen er gjort manuelt, det er mer rom for feil enn i automatiske tester.

Tips og advarsler

  • Ikke ta sjanser med anemi. I anemi og andre sykdommer, søker den beste legehjelp mulig.