Digidexo.com

Tegn og symptomer på Bivirkninger

Tegn og symptomer på Bivirkninger


Bivirkninger kan oppleves av barn og voksne når foreskrevet medisiner for en rekke sykdommer og sykdomsprosesser. Mens de fleste mennesker som er foreskrevet medisiner håndtere dem tilstrekkelig, noen utvikler bivirkninger eller komplikasjoner som ikke forventes eller vanlige. Lære å gjenkjenne tegn og symptomer på en bivirkning kan be enkeltpersoner til å søke øyeblikkelig behandling og unngå alvorlige eller langvarige komplikasjoner som spenner fra søvnighet til organskade og fiasko.

Definisjon

En bivirkning er definert som en uønsket eller uventet reaksjon på en medikamentbehandling. Bivirkninger kan være så mild som tretthet til alvorlig lever- eller nyresvikt og avslutning og noen ganger til og med døden.

Milde Bivirkninger

Flere eksempler på milde bivirkninger inkluderer, men er ikke begrenset til døsighet, munntørrhet, svimmelhet, hudutslett til forstoppelse eller diaré. I mange tilfeller kan enkeltpersoner som starter behandling med nye eller ukjente stoffer oppleve et tap av appetitt og vekt.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger kan innebære alt fra blødende magesår til lever- eller nyreskader. Symptomer på mer alvorlige reaksjoner eller overfølsomhet overfor narkotika eller medisiner kan omfatte, men er ikke begrenset til pustevansker eller piping i brystet, feber og leddsmerter. Hevelse eller oppblåsthet er også et tegn som kan eller ikke kan være ledsaget av mage eller magesmerter og bør vurderes av en lege. En alvorlig legemiddelreaksjon kan gi anafylaksi.

Anafylaktisk sjokk

Anafylaktisk sjokk, eller anafylaksi, er en allergisk reaksjon på et stoff som alvorlig påvirker kroppens funksjoner. Noen av de vanligste symptomene på anafylaktisk sjokk inkluderer hevelse i øyne og lepper og pustevansker, forvirring og til og med besvimelse. Anafylaksi er en livstruende reaksjon; legevakt er avgjørende.

Statistikk

Ifølge Merck Medical Library, nesten alle bivirkningene kommer med milde symptomer som forsvinner på egenhånd, mens noen (omtrent 3 til 7 prosent) krever sykehusinnleggelse.