Digidexo.com

Mat for diabetiker hemodialysepasienter

Mat for diabetiker hemodialysepasienter


Diabetikere står overfor en daglig utfordring når det gjelder mat. Blodsukker styring er kritisk, og kan være vanskelig selv når alle de "riktige" valg er gjort, slik at diabetikere åpne for et bredt spekter av komplikasjoner, inkludert nyresvikt. Alle dialysepasienter leve med kosttilskudd begrensninger, men disse kan være dobbelt tyngende for diabetikere. Pasienter bør konsultere med en kostholdsekspert for spesifikke kosthold anbefalinger.

Grunnleggende nyre-funksjon

Når kroppen fungerer normalt, er maten fordøyd i magen og tarmen, og blodet plukker opp næringsstoffer og transporterer dem til cellene i kroppen. Avfall fra cellene blir deretter transportert med blodet til nyrene, som filtrerer ut avfall som skal skilles ut i urinen. Når nyrene slutter å virke, blir avfallet i blodet og fortsetter å sirkulere i legemet, forårsaker uremia. Du føler deg sliten og uke, og hendene og føttene svelle. Hvis venstre ubehandlet, kan uremia forårsake anfall, koma eller død.

Væsker

Fordi mengden av tap av funksjon varierer mellom individuelle pasienter, vil din kostholdsekspert gir deg en bestemt retningslinje for hvor mye væske du kan ha hver dag. Husk at drikkevarer ikke er den eneste kilden til væske; mat som suppe eller Jell-O, samt mange frukter og grønnsaker, også bidra til væskeinntaket. Følg væske retningslinjene nøye, siden buildup av væske mellom dialyse økter kan påvirke blodtrykket og hjertet ditt.

Fosfor og kalium

Mange matvarer inneholder mineralene fosfor og kalium. Når nyrene svikter, er overskuddsmineraler ikke fjernes fra blodet og kan forårsake helseproblemer. For mye fosfor kan svekke bein ved å trekke kalsium fra dem. Melk, ost, tørkede bønner, erter, cola og nøtter er høy i fosfor, og må være begrenset. Kalium spiller en rolle i muskel sammentrekning og hjertefrekvens. For mye kalium kan føre til svakhet og tretthet, pustevansker og hjertebank. Din kostholdsekspert vil be deg om å begrense mat med høyt kalium, for eksempel bananer, avokado og kiwi.

Karbohydrater

For diabetikere, karbohydrater er en viktig kosttilskudd komponent. Del av god blodsukker ledelse innebærer ikke ser bare totale karbohydrater, men opprettholde en rutine. Spis omtrent samme mengde karbohydrater er hvert måltid, og spiser måltider på en vanlig timeplan. De fleste diabetikere måltid planleggingssystemer innebærer å telle karbohydrater porsjoner, med ca 15 gram karbohydrater i hver servering. Et godt utgangspunkt er å spise tre porsjoner med karbohydrater til hvert måltid, selv om kostholdsekspert kan justere det opp eller ned i henhold til dine individuelle behov. Frukt som epler, plommer, mandariner, grapefrukt og noen bær er carb kilder som er også lav i kalium og fosfor. Stivelse som er lav i kalium og fosfor inkluderer hvitt brød, ris, nudler, pasta og usøtet tørr kornblanding.

Proteiner

Protein er veldig viktig for pasienter i dialyse, men det er viktig å velge proteiner omhu. Alle proteiner brytes ned til urea, et avfallsprodukt, selv om noen resultat i mer avfall enn andre. Høykvalitets proteiner produserer mindre vekt, og inkluderer magert kjøtt, fjærkre, fisk og egg. Sjømat er generelt tillatt, men bør ikke være kokt i høy-natrium krydder. Ostemasse er et høykvalitets protein, men på grunn av sin høye natrium-innhold, bør mengden av det du spiser være begrenset. Unngå hig-natrium bearbeidet kjøtt som lunsj kjøtt, bacon, pølse og pølser, samt de fleste oster, nøtter og tørkede bønner.