Digidexo.com

Hva er bivirkningene av HGH i barn?

Noen barn ikke produserer nok veksthormon til å opprettholde normale vekstmønstre og kan være godt under normal høyde. Injeksjoner av humant veksthormon er gitt for å prøve å øke deres høyde. Forrige til 1980-tallet, ble veksthormon ervervet fra menneskelige kadavre, men dette overført sykdom som var til stede i kadavrene. I dag er syntetisk humant veksthormon sikkert og effektivt i bruk, men det kan være noen bivirkninger.

Leddsmerter

Noen pasienter som gjennomgår behandling med veksthormon har rapportert leddsmerter. Dette er vanligvis forbigående og forsvinner etter kort tid. Menneskelig veksthormon behandling kan også føre til carpal tunnel syndrom, en klemming av nerve i håndleddet som forårsaker kroniske smerter.

Hevelse av kroppsvev

Humant veksthormon kan produsere ødem, som er fylling av kroppsvevet med fluid forårsaker svelling.

Unormal vekst

Menneskelig veksthormon kan også produsere unormal vekst av hender og føtter i de som tar den i lengre perioder av gangen. Det er også tenkt den raske veksten kan øke risikoen for skoliose av ryggraden.

Høyt blodtrykk

Humant veksthormon er også blitt vist å øke blodtrykket. Dette kan være et resultat av den økte salt-og vannretensjon som oppstår med HGH-behandling. Av denne grunn er nødvendig med nøye overvåking av lege. Den intrakranielt trykk kan produsere hodepine, tap av syn, kvalme og oppkast.

Dreven hårvekst

Humant veksthormon kan produsere dreven hårvekst over hele kroppen, kalt en tilstand hirsutisme.

Økt risiko for kreft

En langsiktig oppfølgingsstudie av barn behandlet med veksthormon har vist en veldig liten, men statistisk signifikant økning i tarm og andre magekreftformer. Tidligere kreftforekomster kan være en kontraindikasjon for humanegrowth hormonbehandling. For de med ingen tidligere kreft historie, er veksthormon behandling vanligvis fortsatte med mindre det er noen bevis for uvanlig cellevekst. Nøye overvåking av lege anbefales.

Blood Sugar Avbrudd

En av funksjonene av veksthormon er å øke mengden av sukker i blodet i perioder med stress. Man antar at økt menneskelig vekst hormon nivået i blodet kan øke forekomsten av type 1 eller type 2 diabetes, og derfor bør barns blodsukkernivået følges nøye når under HGH behandling. Det kan også øke risikoen for hypoglykemi.