Digidexo.com

Viktigheten av personlig hygiene hos barn

Viktigheten av personlig hygiene hos barn


Personlig hygiene er påkrevet for mer enn bare å vaske bort smuss av dagen. Øve riktig personlig hygiene bidrar til å hindre spredning av sykdom og smitte. Små barn trenger hjelp og veiledning med deres personlige hygiene for å sikre deres helse og for å forberede dem for uavhengig omsorg som de modnes og utvikle seg. Vi er ikke født med kunnskap og ferdigheter som trengs for å holde kroppen ren og sunn; disse ferdighetene trenger å bli undervist og oppmuntret.

Dental Hygiene

Riktig dental hygiene er viktig å beskytte mot tannråte og infeksjoner. Tørk en spedbarnets munn og første tennene daglig med en fuktig vaskeklut. Etter 2 år, begynne å bruke en liten mengde tannkrem og en tannbørste til å hjelpe et lite barn med rengjøring tennene. Etter hvert som barnet vokser og modnes, hjelpe henne med å bygge den kompetansen som trengs for å fullføre denne oppgaven på egen hånd. Alltid overvåke små barn med bruk av en tannbørste og tannpasta-fluorid. Lær barnet ditt å ikke svelge noen tannkrem, som inntak av for mye fluor kan være farlig. Regelmessige besøk til tannlegen bør begynne etter første bursdag.

Bading

Betydningen av bade begynner i barndommen. Regelmessig bading fjerner kroppslukt og bakterier som forårsaker vanlige infeksjoner. Enten å bade din ung barn daglig, er annenhver dag eller to ganger i uken opp til deg og ditt barns nivå av renhet. I de varme sommermånedene, er hyppigere bading vanligvis nødvendig og mer aktive barn kan kreve hyppig bading året rundt. Barn med sensitiv hud eller eksem kan trenge å bli badet sjeldnere. Gjør bad tid mer behagelig ved å legge vann leker, såpe fargestifter eller bobler.

Hårpleie

Holde håret rent og børstet er viktig kosmetisk. Noen barn liker ikke å ha vasket håret og kan gjøre denne prosessen ganske vanskelig. Det er vanligvis ikke nødvendig å vaske et lite barn hår daglig. Vaske det en gang eller to ganger i uken er som regel tilstrekkelig.

Nail Care

God spiker hygiene innebærer jevnlig klipping av negler og fjerne smuss og partikler fra under neglen. Bakteriene kan gjemme seg under lange negler, og hvis huden er skrapet med lange skitne negler kan det føre til en infeksjon. Bruk en neglebørste for å fjerne rusk fra under neglene. En annen spiker problem er tørre, sprø negler og negle senger som kan være et fristed for infeksjon. En mild fuktighetskrem kan brukes regelmessig hvis dette er et problem.

Håndvask

Behovet for regelmessig og grundig håndvask kan ikke undervurdert. Håndvasking, når preformed fullstendig, er den mest påvist fremgangsmåte for å redusere spredningen av infeksjon og sykdom. Bakterier blir ofte overført ved å berøre din ører, øyne, nese eller munn med skitne fingre. Bakterier kan ikke ses og hender vil ofte føle og ser rent etter å gå på do eller spiller utenfor. Det er spesielt viktig å oppmuntre til regelmessig håndvask før du spiser eller å sette noe i munnen.