Digidexo.com

Hva er behandlingen for Lupus hudirritasjon?

Hva er behandlingen for Lupus hudirritasjon?


Lupus er en autoimmun sykdom som forårsaker immunsystemet til å angripe friske celler og vev i kroppen. Det er ingen definitive test for lupus. Dens diagnose oppnås gjennom en rekke tester og elimineringsprosess. Det finnes flere typer lupus, inkludert systemisk lupus, discoid lupus, subakutt kutan lupus og neonatal lupus, noe som påvirker bare nyfødte. Alle disse ulike typer lupus inkludere noen felles faktorer, inkludert hudirritasjon.

Manifestasjoner

Hudirritasjon fra lupus manifesterer seg i en rekke måter. Fra mild kløe og utslett til en rekke utslett, er det en nesten alltid tilstedeværende symptom av lupus. Alle typer av lupus hudirritasjoner er forårsaket av irritasjon av nervefibrene under huden. Ulike typer varierer i alvorlighetsgrad.

Typer

Den vanligste typen av hudirritasjon assosiert med lupus er hva legene refererer til som den avslørende "sommerfugl" utslett. Omfatter kinnene og nesen, vanligvis tar det på form av en sommerfugl.

Munnsår er en annen type hud irritasjon forårsaket av lupus. Disse kan oppstå som en sår eller en hel munnfull av smertefulle sår.

Et utslett som består av små røde flekker er ennå en annen manifestasjon av lupus på huden. Dette utslett belaster rygg, nakke, armer, hender og tidvis ansiktet.

Ifølge forskere ved Mayo Clinic, en alvorlig hudirritasjon forårsaket av lupus er dannelsen av hudlesjoner. Disse lesjonene kan dannes hvor som helst på huden hvor det er soleksponering. Personer med lupus er langt mer utsatt for skader fra soleksponering enn andre mennesker.

Behandlinger

En av de mer vanlige behandlinger for lupus er kortikosteroider. Disse medikamentene inneholder en naturlig anti-inflammatorisk hormon kalles kortisol som bidrar til å undertrykke betennelse. Kortikosteroider kan tas oralt i form av piller eller topisk påføres direkte på lupus hudirritasjoner i form av kremer eller salver.

Behandlinger

Antimalaria medikamenter ble opprinnelig utviklet for å behandle malaria, men er nå også brukes ved behandling av lupus og assosierte hudirritasjoner. Disse stoffene blir tatt oralt, men er ikke uten bivirkninger. Pasienter som tar antimalariamidler for behandling av lupus hudirritasjon er tilbøyelige til å lide av kvalme, diaré, oppkast, hodepine, nervøsitet, øyeskade, muskelsvakhet og svimmelhet.

Behandlinger

Immunsuppressive midler blokkerer produksjonen og funksjonen til immunceller. Denne type behandling brukes vanligvis bare i lupus lider hvis nyrene eller sentralnervesystemet påvirkes. Administreres enten oralt eller via en IV, disse behandlingene hjelpe lupus hudirritasjoner, uten noen av bivirkningene av kortikosteroider. Metoden er ofte referert til som "steroid sparing." Men denne behandlingen er ikke fri for bivirkninger. De inkluderer kvalme, oppkast, blæreproblemer, hårtap og nedsatt fruktbarhet.

Behandlinger

Den mest radikale form for behandling for lupus og sitt brede utvalg av symptomer kalles intravenøse immunoglobuliner, eller IVIGs. Dette er blod proteiner som fungerer som antistoffer. Selv om det ennå ikke er blitt bevist hvordan de fungerer, har medisinske fagfolk ved Cincinnati Children Hospital funnet dem til å være en vellykket behandling i lupus lider når en stor organ, er lymfeårer eller blodkar berørt. Mens den behandler de fleste alle hudirritasjoner forbundet med lupus, en av dens bivirkninger er et utslett på IV-området.

Betraktninger

Mens det ikke er noen faktisk kur for lupus, har store fremskritt blitt gjort innen det medisinske felt mot forskning av årsaker og behandlinger. Lupus hudirritasjoner som en gang ble regnet blant de vanskeligste å lindre blir nå behandlet på en riktig måte i de fleste pasienter.