Digidexo.com

Tegn og symptomer på Lyme sykdom

En infeksiøs tilstand, Lyme sykdom forårsaket av i det minste tre separate bakteriearter. I USA, er Borrelia burgdorferi bakterier hovedansvarlig for denne sykdommen. Det blir overført til mennesker via flått som er infisert med bakterien.

Tidlige tegn

Tidlige tegn på Lyme sykdom inkluderer: hodepine, feber, tretthet og depresjon. En person med denne tilstanden kan vise noen eller alle av disse tegnene.

Hudutslett

Erythema migrans er et karakteristisk utslett av de som lider av Lyme sykdom. Dette utslett kan vises så snart en dag etter flåttbitt eller så lenge som en måned senere. Det er den første synlige tegn på nærvær av bakterier.

Antibiotika

Tidlig behandling av antibiotika for Lyme sykdom mange ganger lindre symptomene. Men dette er ikke sant i alle tilfeller. Noen ganger tretthet, kognitive problemer og søvnvansker utvikler og er ikke lettet med antibiotika.

Forsinket behandling

Når Lyme sykdommen ikke behandles i de tidlige stadier, kan det påvirke hjerte, ledd, øyne, hjerne og nervesystemet.

Kommet Symptomer

I de sene stadier av kommet Lyme sykdom, kan ytterligere invalidiserende symptomer oppstår inkludert: blæreproblemer, facialisparese, vertigo, og i noen sjeldne tilfeller, psykose.