Digidexo.com

Hva er en Mørbanket Nyre?

Nyrene er de to bønneformede organer på hver side av legemet, som ligger i nærheten av baksiden like nedenfor brystkassen. Dette organet inneholder nephrons, små fartøyene inne i nyrene som filtrerer overflødig væske og avfallsstoffer fra kroppen, transportere dem til oppbevaringsboksen kalt urinrøret før urinering. US National Library of Medicine sier at en lettere skadet nyre oppstår når dette organet blir skadet på grunn av traumer, betennelse eller giftstoffer. Fordi nyrer er plassert i en godt beskyttet område av legemet, kommer vanligvis fra skade blodkar problemer i kroppen.

Nedsatt venetrombose

En diagnose av renal venetrombose indikerer nyrene er småskadd gjøre for å blodpropp i venene som drenerer blod fra nyrene på grunn av svulster og arr i nyrene. Dehydrering fører til kvestet nyrer hos barn og spedbarn, og alvorlige helsemessige forhold føre til denne tilstanden hos voksne. US National Library of Medicine sier at leger behandler blodpropp forårsaker blåmerker nyrene ved forskrivning medisiner som reduserer dannelse av blodpropper.

Arteriell emboli

En arteriell emboli forårsaker forslått nyrer fordi klumper dannes, og forstyrrer transporten av blod til det området av kroppen. Plakk, eller en embolus, blir fanget i arteriene, blokkerer oksygen og blod. US National Library of Medicine sier symptomer inkluderer nyre spasmer og smerter, blemmer og vev død. Leger behandler denne nyre blåmerker tilstand med antikoagulantia og kirurgi for å fjerne blokkeringer.

Avfall Buildup

Nyre filter avfallsstoffer ut av kroppen; imidlertid forekomme forslått nyrer når store mengder av biprodukter bygge seg opp i disse organer. The University of Maryland Medical Center sier at gikt, bly eksponering, giftige reaksjoner på rengjøringsprodukter, medisiner, infeksjoner og immun forhold skatt nyrene, redusere deres evne til effektivt å kvitte seg med avfall. Legenes undersøkelser finne ut om noen av disse forholdene føre til en pasients forslått nyrer.

Symptomer på en Mørbanket Nyre

US National Library of Medicine siterer akutte og kroniske symptomer på en kvestet nyre. Akutte symptomer inkluderer øvre mage og ryggsmerter, hevelse av magemusklene, blod i urinen, manglende evne til å urinere, svette og deigaktig hud. Kroniske betingelser består av forstoppelse, irritabilitet og vekttap.

Hvordan diagnostisert

Leger diagnostisere tilstander som forårsaker en forslått nyre ved å ta sykehistorien for å finne ut om de har blitt utsatt for giftstoffer, enten de lider av blodårer forhold, hva slags medisiner de svelges, og om de har hatt en nylig infeksjon. Når leger samle den nødvendige informasjonen, føler de nyrene for ømme punkter og kjøre en rekke blodprøver, skanninger og røntgen. US National Library of Medicine sier at leger behandler kvestet nyrer med smertestillende og betingelser spesifikke medisiner. Pasientene tilbake til legene etter en til to uker av sengeleie, og leger overvåke dem for tegn på ytterligere skade nyre eller fiasko.