Digidexo.com

Hjemmelagde løsninger for hodelus

Hodelus (Pediculus capitis) er små, seksbente insekter som lever på menneskehoder. De er lysebrun til gul, og kan også bli referert til som "lus." De trives i varme miljøer (for eksempel hodebunnen) og fest på blod. Selv om de biter man får fra lus ikke overføre sykdommen, de forårsake kløe.

Fordeler med Made Lice behandlinger

Som alle som har kjempet mot småkryp vet, over-the-counter lus behandlinger er ganske dyrt. Andre lice behandlinger er ofte nødvendig for optimale resultater. Det kan legge opp ganske raskt, som er en grunn hjemmelagde behandlinger er et bedre alternativ for familier, spesielt familier med mer enn ett barn.

En annen fordel med en hjemmelaget behandling er at det ikke utsetter barnet for plantevernmidler, selv om de på markedet for lus er blitt ansett som trygge.

Mayonaisse

Tanken bak majones behandling er at det vil "kvele" noen levende lus, og det vil også gjøre gre ut eventuelle egg eller luseegg litt enklere. Det kan være rotete, tidkrevende og stinkende. For å gjøre denne behandlingen, helt mette hodet og dekk med plastfolie (aldri dekker barnets ansikt). Etter 1 time, skyll og sjampo og deretter gre gjennom få noen egg eller luseegg.

Tea Tree Oil

Denne behandlingen er populært blant homøopater. Lus er angivelig frastøtt av sin duft og holde seg borte fra håret hvis de lukter det. Det er en verdig forebyggende behandling, vanligvis med en skvett bak hvert øre, eller et par dråper lagt til scent- gratis hårspray.

Oljen vil kvele live feil og gjøre eggene lettere å gre ut. Foreldre bør bruke dette til hele hodebunnen til barnet og la på fra 1 til 2 timer. Gre ut eventuelle egg eller luseegg og deretter vaske håret.