Digidexo.com

Hvor å Sjekk for flåttbitt

Hvor å Sjekk for flåttbitt


Komme ut i høyt gress og skog i løpet av våren og sommeren kan være noen av de beste opplevelsene i livet ditt, men det kan også utsette deg for flått. De små, parasittiske insekter klinke til bar hud og klær og lever av blod. Flått bære sykdommer, så det er viktig å se etter biter følgende utflukter der flått kan leve.

Flått lever i woody eller gras miljøer der det er tilgjengelig fuktighet. Flått kan også trives på kjæledyr, så se ditt kjæledyr for tegn på angrep for å holde skadedyr ut av hjemmet.

Hvor å Sjekk for flåttbitt

•  Bruk lyse klær med lange ermer og buksebein når du gå på tur i skogen eller langs gresskledde stier. Dette kan tillate deg se flått krypende på klærne og varsle deg å se etter biter. Sjekke kroppen nøye hvis du legger merke til små, svarte prikker krypende på lyse klær. Tuck bukser ben i sokkene så flått vil ha en vanskeligere tid å få på huden din.

Bruk en håndholdt eller full-body speil for å se etter flått hvis du tror du kan ha blitt utsatt for. Helt kle av slik at du kan sjekke alle områder av kroppen din.

Sjekk områder av kroppen der det er hudfolder og steder for flått å skjule. Dette vil omfatte armhulene, navler, waistlines, under BH-stroppen og band, ryggen av knærne, bøye av albuen, mellom beina og langs området der strikken av truser og truser kan ri. Sjekk også områder som omfattes av hår og rundt ørene med en fin tann kam.

Fjern eventuelle flått du finner. Hvis flåtten er fortsatt festet til kroppen din, fast grep flåtten med pinsett så nær flåtten hodet som du kan få. Trekk opp i en fast og jevn måte. Kast av flåtten etter at den er død, muligens i en plastpose for senere identifisering. Rengjør bite området med såpe og vann.

Se etter små røde flekker i hudfolder og områder hvor klær gnir. De røde prikkene kan indikere et flåttbitt. Vask potensialet bite med varmt såpevann og behandle med en ispose på om det er smertefullt. Du kan bruke et antihistamin krem ​​hvis bittet klør.

Oppsøk lege hvis du utvikler influensaliknende symptomer - en "blinken" utslett eller såre muskler.

Hint

  • Bruker insektmiddel hvis du planlegger å være i et område der flått levende. Hvis du ikke ønsker å bruke DEET repellents, bruker peppermynte eller rosmarin eterisk olje. Neem olje er en annen nyttig frastøtende.
  • Sjekk kjæledyrene også. Spray kjæledyr med frastøtende eller bruk loppe og krysser halsbånd.
  • Ikke klem på midten av flåtten. Det kan presse forurensede væsker i kroppen din.