Digidexo.com

Viktigheten av vann til mennesker

Viktigheten av vann til mennesker


Ifølge Mayo Clinic, står vann i ca 60 prosent av kroppsvekten. Med dette sagt, de helsemessige fordelene av vann er mange. En utilstrekkelig inntak av vann kan føre til helseproblemer som dehydrering. Derfor er det viktig å drikke regelmessig og daglig bruker nok vann for å opprettholde generelle helse.

Daglig inntak av vann

Flere tilnærminger kan hjelpe deg å avgjøre om du tar i nok vann daglig. En vanlig tilnærming er "8x8" regelen som anbefaler å drikke en 8-unse glass vann åtte ganger om dagen. Mennesker mister vann gjennom vannlating, pust og svette. Drikkevann på en daglig basis hjelper erstatte tapt væske og kan avverge dehydrering. Vanlige tørste eller mørk gulaktig urin kan følge lav væskeinntak.

Økte energinivået

Dehydrering er en vanlig komplikasjon forbundet med lav vann eller væskeinntak. Når dehydrering oppstår, kan kroppens celler ikke fungere skikkelig. Dette i sin tur kan føre til fysisk og mental tretthet. Manglende evne til å tenke klart på grunn av dehydrering kan ha en innvirkning på arbeid ytelse eller produktivitet. Å holde kroppen hydrert med vann bidrar til friske celler og et høyere energinivå.

Vekt Fordeler

Regelmessig inntak av vann kan bidra til å administrere din vekt. Å drikke vann før du nyter et måltid kan bidra til å dempe appetitten, hvor du sannsynligvis til å ta inn færre kalorier, sier Self.com. I tillegg til en nedgang i appetitt, drikkevann hjelper kaste kroppen av lagret vann og reduserer væskeretensjon. Vann vekt kan legge til flere pounds til kroppen din vekt, og dette resulterer ofte fra en høy-natrium diett eller lavt væskeinntak.

Fordøyelsen Helse

Hyppig vanninntaket kan direkte påvirke tarm aktivitet og generelle fordøyelseskanal helse. Drikkevann ikke bare hydrater cellene i kroppen, holder vann også tarmen hydrert, og dette hjelper mykne avføring og avverger fordøyelsesproblemer som forstoppelse. Tegn på forstoppelse inkluderer passerer hard avføring eller manglende evne til å passere avføring. Forstoppelse på grunn av lav-væskeinntak kan utløse andre problemer som mage oppblåsthet, flatulens og magesmerter.