Digidexo.com

Insulin Resistance & Vekttap

Over 80 millioner mennesker lider av insulinresistens, et alvorlig problem som, hvis venstre ubehandlet, kan føre til type 2 diabetes og hjertesykdommer. En av de beste måtene å bekjempe insulinresistens er å spise sunn mat og få rikelig med mosjon, som begge vil hjelpe deg å miste vekt og holde den av. Ved å gjøre dette, vil du være i stand til å opprettholde en sunn livsstil og være mye mindre sannsynlighet for å utvikle alvorlige, livstruende sykdommer.

Hva er insulinresistens?

Insulinresistens er en tilstand som oppstår når kroppen produserer insulin, men ikke bruker den riktig. Et hormon som produseres av bukspyttkjertelen, hjelper insulin kroppen din bruk glukose for energi. Når du spiser, kroppen bryter ned maten til glukose som senere reiser gjennom blodet til drivstoff de ulike cellene i kroppen din. Når blodsukkeret stiger etter et måltid, bukspyttkjertelen deretter utgivelser insulin for å hjelpe cellene ta i glukose. Men hvis du er insulinresistente, trenger cellene ikke reagerer riktig på insulin, så du trenger mer for å hjelpe glukose inn i cellene. Deretter bukspyttkjertelen produserer mer, men til slutt bukspyttkjertelen kan ikke holde tritt med etterspørselen etter mer insulin, forårsaker glukose å bygge opp i blodet, en tilstand som vanligvis er en forløper til diabetes.

Forbedre Insulin Resistance: Diet

Insulinresistens kan være et resultat av arv, overvekt og ikke trener nok. Selv om du ikke kan gjøre mye om genetikk, kan du forbedre denne tilstanden ved å miste vekt og holde den av. En av de beste måtene å miste vekt er å spise bedre og trene mer. Hvis du tenker på hvordan folk utviklet seg, jaktet de for mat (intens trening) og spiste naturlig mat. Dessverre har vårt samfunn flyttet inn i en mer stillesittende livsstil, hvor mange av oss sitter på pulter hele dagen og spise mye av bearbeidet, raffinert mat. For å snu dette mønsteret, må du holde deg unna matvarer som er høy i raffinerte karbohydrater som hvitt brød, pasta og hvit ris samt kjeks, sukkerholdige frokostblandinger, poteter og desserter. Du bør også unngå mat med transfett, konserveringsmidler og høy fruktose mais sirup. I stedet, spise hele ferske matvarer med mye protein og komplekse karbohydrater som magre meieriprodukter, magert kjøtt, belgfrukter, høy-fiber hele korn, og mye frukt og grønnsaker, spesielt blad grønne. Disse typer matvarer tar lengre tid å fordøye, og vil holde insulin nivåer fra spiking. Sunt fett som de som finnes i egg, avokado, linfrø og kaldt vann fisk som tunfisk og laks er også viktig i å forbedre insulinresistens.

Trening

I tillegg til å spise et sunt kosthold, vil trening hjelpe med både insulinresistens og vekttap. Ved å gjøre bare 30 minutter med trening om dagen i tre til fem dager i uken, kan du forbedre din metabolske funksjon. Du kan også nytte av å gjøre styrke øvelser to til tre ganger per uke. Trene hjelper også lavere stressnivå og hjelper deg å sove bedre, som vil i sin tur bidra til å redusere overspenning i blodsukkernivået.

Så hvis du tilfeldigvis være insulinresistente, fortvil ikke, vel vitende om at hvis du mister vekt gjennom et sunnere kosthold og ved å få mer trening, kan du forbedre din tilstand, og kanskje til og med fjerne den helt.