Digidexo.com

Hvordan behandle folatmangel

Etter å ha blitt diagnostisert med en folatmangel, er legen din sannsynligvis til å gjøre flere anbefalinger for behandling av tilstanden. Noen vil være brede former for behandling som er ment for alle som er ellers frisk. I andre tilfeller kan eksisterende helsetilstander ring for spesifikke måter å håndtere og eventuelt korrigere mangelen på tilstrekkelig folat eller folsyre i kroppen. Den gode nyheten er at det finnes enkle behandlinger som kan rette opp situasjonen i løpet av kort tid.

Hvordan behandle folatmangel

•  Tenk medisinering. Dette er en felles tilnærming når en graviditet eller en annen faktor som påvirker østrogennivået er til stede sammen med mangel. Reseptbelagte legemidler, noen ganger i form av skudd, kan bidra til å rette opp situasjonen uten å komplisere noe andre helsemessige problemer.

gjøre noen endringer i livsstil. Dette vil innebære å fjerne stoffer og vaner som har gjort folatmangel mulig. Hvis du røyker eller snuser i noen form, sparke en vane umiddelbart. Minimere eller eliminere alkoholholdige drikkevarer fra daglig forbruk. Bruk av illegale stoffer kan også ofte tømme kroppen for viktige næringsstoffer, inkludert folat. Bryte disse vanene også.

revolusjonere den daglige kosten. Dette vil bety inkludert mer av enkelte matvarer og mye mindre av andre. Grønne bladgrønnsaker er en stor kilde til folsyre. Inkluder grønnkål, nepe greener og kålen i dine måltider. Sats på hele korn brød i stedet for bleket hvitt brød. Bønnespirer vil legge til interesse for en hage salat og også bidra til å øke folatinntaket. Soyaprodukter, spesielt soyabønner, er en velsmakende alternativ. Egg og yoghurt er også raske og enkle måter å øke lave folatnivå i kroppen.

Tenk om kosttilskudd. Folat eller folsyre er ofte inkludert i multivitamin formler. Dessuten vil B-kompleks kosttilskudd inneholder folat, som også er kjent som vitamin B9. Som et alternativ til vitamintilskudd, er det også urter som Slippery Elm, peppermynte, Ginseng og berberis som kan gi likeverdige kilder til folat.

Kutte ned på stressnivået. Stress tapper en rekke næringsstoffer i kroppen, med folat være blant dem. Finne kreative måter å håndtere stress som ikke kan unngås, samtidig som det eliminerer kildene til stress som ikke er avgjørende for å opprettholde livskvaliteten din.

Hint

  • Behandling av en folatmangel tidlig kan forhindre alvorlige symptomer, som humørsvingninger eller utvikle pågående tretthet. En lege kan gi konkrete retningslinjer for hva de skal gjøre basert på alvorlighetsgraden av folatmangel.
  • Forutsatt at du har en folatmangel uten å konsultere en lege er ikke en god idé. Mange symptomer på lavt folatnivå er også assosiert med andre typer forhold. Hvis du mistenker at dine helseproblemer er knyttet til noen form for ernæringsmessige mangel, se en lege umiddelbart og få en kompetent diagnose sammen med en strukturert behandlingsplan.