Digidexo.com

Vekttap med Depakote

Vekttap med Depakote


Pasienter som tar Depakote og en rekke andre stemningsstabiliserende opplever ofte forbundet vektøkning. Leger, psykiatere og farmasøytiske selskapene er helt klart at vektøkning er en vanlig bivirkning bipolare pasienter kan stå overfor når gjennomgår behandling. For de fleste, helserisikoen ved vektøkning er mindre betydningsfulle enn de av forlate bipolar lidelse - også kjent som manisk-depressiv lidelse - ubehandlet.

Trening

Ikke bare er trening den første linjen i forsvaret, men i seg selv, er trening en utmerket stemning stabilisator. Med andre ord, det har bare fordeler til en bipolar pasient.

Særlig aerobic trening - løping, sykling, elliptiske trening, basketball, svømming og andre aktiviteter som får opp pulsen og kroppen svette - kan ha dyptgripende positive virkninger på bipolare pasienter.

Medisiner og Doser

Depakote er Zyprexa, Seroquil og Rispiridone alle kjent for å føre til vektøkning. Pasienter som står overfor signifikant vektøkning som kan skape helse eller selvfølelse problemer kan være lurt å utforske justeringer med sine psykiatere eller mentale helsepersonell.

Det finnes to grunnleggende tilnærminger - dosering og valg av medisinering.

Med Depakote og Lithium, to av de eldre stemningsstabiliserende, det er en sammenheng mellom dose og mengden av vekt fått, ifølge psykiater Dr. Jim Phelps av www.psycheducation.org. Skjære tilbake dosen kan tillate vekttap. Imidlertid kan det være alvorlig risiko for skiftende doser, og dette bør kun gjøres i forbindelse og med tilsyn av en psykiater eller lege.

Noen stemningsstabiliserende har ingen påvist link til vektøkning. Spesielt Lamotrigin - navn merkevare Lamictal - er en nyere medisiner som ikke bare har ingen kobling til vektøkning, men har sterke anti-depressiv effekt. Men, som alle medisiner, er Lamotrigin ikke det beste valget for alle, og velge et medikament må gjøres under oppsyn av en pålitelig og kvalifisert mental helsepersonell.

Motgift

Mens studier er fortsatt inkluderende og problemet er fortsatt kontroversielt - er noen medisiner anses å motvirke vektøkning bivirkninger av Depakote.

Metformin - merkenavn Glucophage - er en diabetes medisiner som i åpne kliniske studier ved Los Andres University Medical Center i Venezuela og Children Hospital Medical Center of Cincinnati har vist effektivitet i å redusere vektøkning og selv slik vekttap for Depakote pasienter.

H2-blokkere som Pepcid AC og Axid som reduserer mage syre produksjon kan også bistå vektøkning Depakote brukere. Imidlertid ble det primære studie som viser en positiv korrelasjon finansiert av produsenten av Axid og anses derfor ikke helt pålitelig i medisinske kretser.

Igjen, før du bruker noen medisiner i forbindelse med en kraftig stemning stabilisator som Depakote, ta kontakt med en psykiater eller lege. Blanding medisiner og leke med kroppen kjemi kan være ekstremt farlig.