Digidexo.com

Effekter av kalsium Laktat

Effekter av kalsium Laktat


Kalsium laktat er et kosttilskudd som brukes for behandling, forebygging og behandling av kalsiummangel. Det er gunstig for personer som ikke får tilstrekkelig kalsium nivåer gjennom sitt inntak. Kalsium laktat kan også være nyttig i behandling av medisinske tilstander som følge av ikke å ha nok kalsium, inkludert svekket bein (kjent som rakitt eller osteomalasi), osteoporose (tap av bein) og latent tetani (en muskelsykdom).

Kalsium

Kalsium er viktig for kroppens funksjon. Det er nødvendig for sunne og normale operasjoner av bein, celler, muskler og nerver. Hvis blodet ikke har tilstrekkelige nivåer av kalsium, vil det bli trukket ut fra skjelettet, noe som får dem til å bli sprø og svak. Kalsium laktat hjelper opprettholde optimale nivåer av kalsium, noe som sikrer at bein holde seg sterk.

Andre bruksområder

Annet enn å behandle medisinske tilstander som rakitt, osteoporose og latent tetani, kan kalsium laktat ha positive effekter på ulike andre forhold. Disse inkluderer senket biskjoldbruskkjertelen aktivitet (kjent som hypoparathyroidism), og kvinner som er enten postmenopausal, gravid eller ammer. Kalsium laktat kan være fordelaktig for de som lider av hypoparathyroidisme, som det endokrine lidelser kan være forårsaket av mangler av kalsium (så vel som magnesium). Kalsium laktat også hjelper kvinner som er postmenopausal, gravid eller ammer ved å gi dem nok kalsium.

Medisiner

Kalsium laktat kan også hjelpe folk som tar visse medisiner, inkludert fenobarbital, fenytoin og prednison. Folk tar disse medisinene kan oppleve kalsium mangler som et resultat, noe som kan utbedres med kalsium laktat. De medisiner er kalsiumblokkere, noe som betyr at de hindrer kalsium fra å nå muskelceller i blodårene og hjertet. Kalsium laktat bidrar til å gi sunne nivåer av kalsium til personer som tar disse legemidlene.

Vanlige bivirkninger

Bortsett fra positive, kalsium økende effekter, kan kalsium laktat også føre til plagsomme bivirkninger. De vanligste bivirkningene inkluderer urolig mage og forstoppelse. Disse bivirkningene anses ikke å være alvorlige, generelt, og forsvinner vanligvis raskt etter hvert som kroppen blir vant til kalsium laktat. Hvis du merker at bivirkningene er spesielt vedvarende eller plagsomme, men bør du kontakte din lege.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av kalsiumlaktat er meget uvanlig, men er mulig. Hvis de oppstår, er det viktig å søke legebehandling. Disse mulige bivirkninger inkluderer hyppig vannlating, ekstrem tørste, unormal utmattelse, hodepine, muskel eller ben smerter, humør eller mentale forandringer, appetitt tap, unormal vekttap, kvalme og oppkast.

Allergiske reaksjoner

Noen mennesker også kan oppleve alvorlige allergiske reaksjoner på kalsium laktat. Disse reaksjonene ringe for øyeblikkelig medisinsk hjelp, da de kan føre til farlige konsekvenser. Noen symptomer på allergisk reaksjon på kalsium laktat inkludere ekstrem svimmelhet, pustevansker, hevelse og kløe (spesielt i halsen, tunge og ansikt) og hudutslett.