Digidexo.com

Hva er farene ved aspartame?

Aspartam er det virkelige navnet for kunstige søtningsmidler som Lik eller NutraSweet. I 1965, James Schlatter oppdaget det ved en tilfeldighet mens testing magesår medisiner. Årene 1981 og 1983 sagen aspartam godkjent for bruk i tørre matvarer og kullsyreholdige drikker, henholdsvis. Aspartam inneholder asparaginsyre, fenylalanin og metanol, som alle er kjemikalier.

Asparaginsyre

Asparaginsyre, eller aspartat, utgjør om lag 40 prosent av aspartam. I hjernen, opptrer aspartat som en nevrotransmitter, og hjelper informasjon komme fra en nervecelle til en annen. En overskytende mengde av aspartat i hjernen frigjør frie radikaler, og, i sin tur, dreper nevroner ved å la et overskudd av kalsium for å bli absorbert. Multippel sklerose, epilepsi, demens og Parkinsons sykdom er bare noen få av de kroniske sykdommer i forbindelse med store mengder aspartat over en lengre tidsperiode. FDA har rapportert kvalme, syns og søvnproblemer, migrene og mer som bivirkninger av for mye aspartate i systemet ditt.

Fenylalanin

Fenylalanin, en aminosyre, utgjør omtrent 50 prosent av aspartam. Fenylalanin hever fenylalaninnivå i blodet, noe som kan redusere serotonin, og kan føre til depresjon, beslag og til og med schizofreni.

Metanol

Metanol, også kjent som tre alkohol, utgjør de resterende 10 prosent av aspartam. Metanol brytes ned til maursyre og formaldehyd i kroppen. Formaldehyd er svært giftig og har bivirkninger som hodepine, svimmelhet og nevritt. EPA anbefaler et daglig grense på 7,8 mg daglig av metanol, som tilsvarer ca en 4-oz. nippe til en aspartam-søtet drikke.

Diketopiperazine (DKP)

Når aspartam metaboliseres, produserer kroppen DKP, som er påstått å ha hjerne-tumor fremkallende effekt. Livmor polypper og økt kolesterolnivå har vært knyttet til DKP også.

Betraktninger

Mer enn 75 prosent av negative reaksjoner på mat, herunder beslag og død, sies å være knyttet til mat som inneholder aspartam. Med alle de potensielt negative bivirkninger der ute --- som anfall, oppkast, kvalme og fødselsskader --- kan det være lurt å begrense mengden av aspartam i kosten. Rådfør deg med legen din dersom du opplever noen av symptomene som er nevnt, og være ærlig med ham eller henne om hvor mye aspartam i kosten. Det har vært mange tilfeller av folk som lider av bivirkninger ved å fjerne aspartam fra kosten, men disse bivirkningene er mindre alvorlig enn de potensielle sykdommer som aspartam har vært knyttet til.