Digidexo.com

Er mørbanket Poteter Farlig?

Er mørbanket Poteter Farlig?


Poteter er en viktig stift avling. De er rike på komplekse karbohydrater og en næringsrik tillegg til noen diett. Potato skins er svært delikat og utsatt for blåmerker på alle stadier av høsting og eksport. Kvestet poteter kan enten være en indikasjon på enkle overflate blemmer eller noe større. Gjennomføre en kort visuell eksamen av tuber for å oppdage om en potet er egnet for konsum før tilberede måltider.

Overflate Blemmer og Minor Spirer

Inspisere potet for å fastslå om det har noen defekter på huden. Enkle blåmerker som lett kan fjernes med enden av en peeler eller kniv er som regel ufarlig. Fjern disse områdene under matlaging for å unngå en bitter smak. Poteter som har blitt sittende ut for en lengre periode kan utvikle "øyne" på overflaten av huden deres. Disse små spirer eller tribuner bør også fjernes fra huden under matlaging.

Blackspot Bruises

Utsatte blåmerker oppstår når poteter som er holdt i varme, tørre jordforhold er behandlet hardhendt under innhøstingen eller eksport. Den skadede vevet er synlig som en mørk grå eller svart flekk på det indre kjøttet av potet. Utsatte blåmerker er ikke synlige på huden, men er bare påvises etter at poteten har blitt skrelles. Tidlig stadium black blåmerker kan kuttes bort under forberedelse. Poteter med sent i prosessen Utsatte blåmerker bør kastes.

Grønne flekker

Grønne flekker på overflaten av poteten er faktisk klorofyll som har utviklet seg på tuber som et resultat av overeksponering for lys. Den overeksponering for lys utløser en naturlig toksin funnet i poteter kalles solanine. Solanine er en gift poteten bruker til å beskytte mot sopp og skadedyr. Unngå grønne flekker på potetene ved å lagre spuds på et kjølig, svakt opplyst sted. Selv om en person måtte innta meget store mengder av disse grønne flekker å lide solanine forgiftning, er det anbefalt å alltid skjære flekkene bort for å unngå den bitre smaken av toksinet.

Fusarium hussopp

Innskrumpet brune eller svarte flekker på potetene som vanligvis er tørr og kjøre gjennom den interne kjøtt av tuber kan utvikle som følge av skade eller overdreven blåmerker. Se etter synlig mørke, krympet områder på huden og indre hulrom inne i potet å avgjøre om hussopp har utviklet. Poteter som lider av Fusarium hussopp er høy i trichothecene giftstoffer og er svært farlig. Tørre råtnet poteter bør skilles fra alle andre edibles og kastet bort.