Digidexo.com

Hva gjør Kalium Gluconate Do?

Hva gjør Kalium Gluconate Do?


Kalium gluconate er en organisk kalium salt som er gitt som kosttilskudd. Tilgjengelig som både en over-the-counter og reseptbelagte medisiner, er kalium gluconate foreskrevet for personer som trenger å fylle opp sine kropper 'kalium forsyningen på grunn av uttømming fra sykdom eller visse medisiner. Kalium gluconate kommer i flytende og tablettform. Kalium er et av de mest foreskrevne mineraler i USA.

Funksjon

Kalium er en av de foretrukne elektrolytter i kroppen, som bærer små positive elektriske ladninger gjennom blod og vev. Kalium spiller en viktig rolle i å opprettholde blodtrykket, regulerer kroppens pH, balansering vanninnhold, regulere hjerterytme og hjelpe nervecelle impulser. I tillegg kalium bidrar til konvertering av mat til energi og vekst av muskelceller.

Funksjoner

På grunn av viktigheten av kalium til så mange kroppsfunksjoner kaliumnivået måles rutinemessig og kosttilskudd er foreskrevet ofte. Kalium kan bli tømt på grunn av kronisk sykdom, visse medisiner, dårlig kosthold, oppkast, overdreven svetting og diaré. Symptomer på lavt kalium kan være tretthet, muskelsvakhet, uregelmessig hjerterytme, depresjon eller høyt blodtrykk. Alvorlig kalium mangler kan føre til hjerte uregelmessigheter, sentralnervesystem problemer og i verste fall død.

Effekter

Normalt nyrene fjerne overflødig kalium fra kroppen, så høyt kaliumnivå er ikke et problem for friske individer. Hvis nyrene ikke klarer å fjerne kalium, som kan være tilfelle i nyresykdom, kan en tilstand som kalles hyperkalemi resultere. Hyperkalemi kan føre til hjerteproblemer, derfor er det viktig at personer med lav nyrefunksjon, diabetes eller hjertesykdom overvåkes nøye mens du tar kalium gluconate.

Betraktninger

Kalium glukonat er lett oppløselig og lett absorberes i kroppen. Kaliumklorid, er imidlertid den mest hyppig foreskrevet form av kalium-supplement. Dette er fordi mange personer som krever kalium har også lave kloridnivåer. Kalium glukonat, imidlertid er foreskrevet når klorid nivået er normalt, eller hvor en økt klorid inntak er kontraindisert, slik som i visse typer av nyresykdom.

Advarsel

Selv uvanlig, kan alvorlige bivirkninger resultere fra å ta kalium gluconate. Disse bivirkningene: bryst eller hals smerter, blodig eller svart avføring og abdominal eller magesmerter, krever øyeblikkelig legehjelp. Symptomer som kvalme, diaré eller prikking i hender / føtter er vanlig og er ikke betraktet som en medisinsk nødsituasjon. Det er mange medisiner som ikke bør kombineres med kaliumtilskudd. Rådfør deg med lege eller apotek før du starter noen kosttilskudd.