Digidexo.com

Hva er spesifisert alopesi med arrdannelse?

Hva er spesifisert alopesi med arrdannelse?


Spesifisert alopesi med arrdannelse forekommer hos både kvinner og menn, og er mer vanlig hos unge voksne. Spesifisert alopesi med arrdannelse gjør at hårsekkene å opphøre hår produksjon, noe som fører til håravfall. Grunnen til at dette skjer med spesifisert alopesi med arrdannelse er fordi hårsekkene som er ødelagt av sykdommen bli erstattet med arrvev. Hår tap som et resultat av dette er permanent.

Tegn og symptomer

Spesifisert alopesi med arrdannelse fører bare flekker i hodebunnen og i noen tilfeller det viser også, skalering og rødhet. Personer som lider av denne formen for alopecia, generelt opplever gradvis hårtap med ingen symptomer i det hele tatt. Andre personer med spesifisert alopesi med arrdannelse rapport har intens kløe, svie eller smerte på stedet av hårtap.

Årsaker

To former for spesifisert alopesi med arrdannelse finnes: primær og sekundær. Primære spesifisert alopesi med arrdannelse årsakene ikke forstått godt, men det skjer når hårsekken blir betent rundt, talgkjertel. Når denne kjertelen er ødelagt sammen med hårsekken stammen, er ikke mulig gjenvekst.

Sekundær spesifisert alopesi med arrdannelse skyldes direkte skade på hårsekkene fra ting, som for eksempel brannskader i hodebunnen, stråling, alvorlige hudinfeksjoner og svulster.

Diagnose

Diagnosen blir bestemt ved hjelp av en biopsi og klinisk evaluering. En biopsi vil fortelle din lege plasseringen av betennelse, mengden, type, og hvis det er noen endringer i hodebunnen. Disse resultatene vil hjelpe ham bestemme mengden av aktivitet til stede slik at han kan foreskrive riktig behandling for deg.

For det andre vil du gjennomgå en klinisk evaluering. Du vil bli spurt om dine symptomer, som kan hjelpe avgjøre om spesifisert alopesi med arrdannelse er fortsatt aktiv. I tillegg vil du bli gitt det som kalles et hår pull test, for å finne ut hvor lett håret kommer ut av hårsekkene. Hårene trukket blir deretter satt under et mikroskop, og evaluert for ytterligere bevis på sykdom.

Hvis på den tiden, pustler er synlige i hodebunnen, vil en kultur undersøkelse på et penslet prøve fastslå om noen mikrober er til stede. (I henhold til spesifisert alopesi med arrdannelse Research Foundation, er det utfordrende å få en riktig diagnose, så har dine vurderinger gjort av en hudlege med interesse og erfaring i faget av alopecia.)

Behandlinger

Behandling for spesifisert alopesi med arrdannelse avhenger av klassifiseringen. Det er tre klasser: lymfatisk, nøytrofile granulocytter og blandede betennelsesceller. Hvis du har lymfatisk klassen, vil du bli behandlet med anti-inflammatoriske medisiner. Denne typen medisiner brukes til strålebehandling eller minimere lymfocytiske betennelsesceller som angriper hårsekkene. Noen medisiner som er foreskrevet for dette er hydroxychloroquine, doksycyklin og kortikosteroider. Du kan også være foreskrevet aktuelle medisiner som Derma-Smoothe og triamcinolon. Den senere er et kortikosteroid, som sprøytes inn i de betente lesjoner på hodebunnen.

I nøytrofil klasse, er gitt behandlinger for å befri mikrober som inflame området. For dette er muntlig eller aktuelle antibiotika gitt. Til slutt, består behandling for blandet gruppe spesifisert alopesi med arrdannelse av antimikrobielle midler og anti-inflammatoriske.

Hair Gjengroing

Dessverre, hvis hårsekken er ødelagt hår vil ikke vokse tilbake. Du kan behandle de omkringliggende områdene for betennelse å holde disse hårsekkene fra å bli ødelagt. Denne behandling består av et Minoksldil oppløsning av enten 2 eller 5 prosent. Denne oppløsning påføres på de upåvirkede områder to ganger daglig.