Digidexo.com

Vil Østrogen føre til hårtap?

Østrogen er hårets venn, ikke en fiende som androgen, en mannlig hormon som fremmer hårtap hos både kvinner og menn. Men hvis det er en østrogenmangel, som oppstår under peri-menopause og overgangsalder, eller hvis østrogennivået stuper etter fødselen eller stoppe medisinering, det vil påvirke håret.

Prevensjon og graviditet

Orale prevensjonsmidler inneholder hormonet østrogen. Østrogen stimulerer og forlenger vekstfasen av hårsekkene. Det er derfor gravide kvinner, som har høye konsentrasjoner av østrogen, har ofte spesielt sunt og fyldig hår. Imidlertid, når vekstfasen er forlenget av østrogen, og håret blir til slutt skur, som er en normal del av vekstprosessen, mer hår enn vanlig vil bli sloughed av.
Ifølge Dr. Frederick R. Jelovsek, MD, MS, vil om lag 10 prosent av hårene nå hvile fase samtidig når en kvinne tar p-piller eller etter graviditet. Dette er en høyere prosentandel enn normalt.

Mer hår og mer hår tap

Om tre måneder etter hvile scenen begynner, sloughing fase starter. Et eller annet sted mellom 50 og 100 hår vil gå tapt hver dag for en stund, noe som er mer enn det som er normalt felle på en gang. Du er Shedding ekstra hår som østrogen opprettet. Resultatet er at du kommer til å finne mye hår i hårbørsten eller går ned i avløpet. Så, i et nøtteskall, vil østrogen føre til fyldigere og sunnere hår for en stund og deretter føre til at du mister mer hår på en gang.

Ekstra Boost

Hvis en kvinne slutter å ta p-piller eller, i tilfelle av en menopausal kvinne, slutter å ta hormonbehandling (HRT), vil dette be hårtap fordi kroppen hennes ikke lenger har den ekstra boost av østrogen, ifølge Inhairit.com. Når kroppen får ekstra østrogen, under graviditet eller via HRT eller p-piller, vil en kvinne faktisk har mer hår enn normalt. Etter at hun føder, østrogennivået til slutt vende tilbake til normalen og overflødig hår går inn i hvile scenen, som kalles telogen, og de overflødige hårene vil falle ut ca tre måneder etter fødselen.
Inhairit.com påpeker at å miste de overflødige hårene som ble dyrket på grunn av overflødig østrogen er ikke en stor avtale; Men hvis hårtap forekommer i de "normale" hår, ikke i det overskytende seg, nye hår kan ikke vokse tilbake i, og dette er ansett som en form for østrogen-relaterte hårtap.

Alopecia

En tilstand som kalles kvinnelig alopesi, som er forårsaket av lave østrogennivåer, resulterer i håravfall. Menopausale kvinner kan oppleve dette som kan yngre kvinner som har lavt østrogennivå, ifølge Hormonehelpny.com.

Menopause

Østrogennivået begynner å falle av som en kvinne inngår peri-menopause. Hårtap er en av de første tegnene på at hun nærmer seg overgangsalderen. Ikke alle kvinner vil oppleve dette, men mange gjør det.
Når permanente forandringer oppstå i hormon (østrogen) produksjon, slik som den som er forårsaket av menopause, oppstår det en reduksjon av androgen-reseptorantagonister, som østrogen er en,. Kvinner begynner å få flere mannlige hormoner og færre kvinnelige hormoner, ifølge Thickerhair.com, noe som fører til håravfall. Mangelfull nivåer av østrogen ikke er i stand til å kjempe tilbake og hindre at dette skjer.

Normale nivåer

Østrogen bidrar til å redusere kroppshår og fremme veksten av hår på hodet, i motsetning til den mannlige hormoner testosteron og DHT (androgener), som fremmer håravfall på hodet og en økning i kroppshår. Hvis du har normale nivåer av østrogen risikoen for å ha kvinnelige mønster baldness er redusert.