Digidexo.com

Hvordan bruke betablokker til Unn Migrene

Hvordan bruke betablokker til Unn Migrene


Selv om årsaken til migrene ikke er helt ut forstått, er det noen effektive behandlinger for å hindre dem. Betablokkere, som oftest brukes til å behandle høyt blodtrykk og brystsmerter, er blant de forebyggende medikamentell behandling brukes til å behandle migrene. Betablokkere virker på nervesystemet og karsystemet. Selv om det ikke er kjent hvor beta-blokkere bidra til å forebygge migrene, er det tenkt å ha noe å gjøre med hvordan de årene i hjernen fungerer.

Hvordan bruke betablokker til Unn Migrene

•  Vurdere dine symptomer for å finne ut om du faktisk har migrene eller annen type hodepine. En migrene er en bestemt type hodepine som er karakterisert ved moderat til alvorlig smerte bankende begynnelse i en region av hodet. Migrene er ledsaget av en samling av andre symptomer, inkludert lys, lyd og lukt følsomhet, en visuell aura, kvalme, oppkast og andre.

•  Beregn frekvensen av migrene. Folk bruker betablokkere å behandle kronisk migrene, ikke episodisk migrene. Hvis du opplever migrene mer enn tre ganger i måneden, så din migrene er kronisk.

Se en lege for en riktig diagnose av årsaken til din hodepine. Hodepine kan utløses av en rekke ulike årsaker, og en lege kan gi en mer spesifikk diagnose basert på symptomer, historie og diagnostiske tester.

Snakk med legen din om å ta betablokkere som forebyggende behandling for migrene. Betablokkere er generelt godt tolerert, men de er ikke anbefalt for personer med astma, diabetes, hjerteproblemer og enkelte andre forhold.

Diskuter ulike former for betablokkere du kan bruke. Betablokkere er tilgjengelig i utvidet-release kapsler og tabletter eller i en konsentrert mikstur. Den vanligste typen av beta-blokkeren brukes til behandling av migrene er propranolol.

Arbeid med legen din for å finne den riktige dosen for forebyggende bruk. For propranolol, leger vanligvis starter doseringen ved 20 mg, fire ganger daglig. Hvis du ikke reagerer på behandlingen, kan dosen økes trinnvis opp til 240mg i løpet av dagen.

Hint

  • Det er mange forskjellige forebyggende behandling for migrene. Hvis du ikke får lindring fra betablokkere, snakk med legen din om andre alternativer. Det kan ta en stund å finne riktig behandling for deg.
  • Betablokkere bidra til å redusere hyppigheten, intensiteten og varigheten av migrene, men de trenger ikke hindre dem helt. Du kan forvente å ha noen migrene mens du tar betablokkere profylaktisk.
  • Bivirkninger inkluderer søvnproblemer, tretthet, hukommelsesproblemer, depresjon og seksuell dysfunksjon, blant andre.
  • Betablokkere bør ikke brukes under graviditet eller amming.