Digidexo.com

Hva er migrene?

Hva er migrene?


Migrene er smertefull hodepine som har potensial til å være så alvorlig at folk ikke kan fungere. Mer vanlig hos kvinner enn hos menn, kan migrene være ledsaget av andre symptomer, inkludert ekstrem følsomhet for sterkt lys og lyder. Folk kan bli uføre ​​over lengre tid ved migrene. Det finnes ingen kur for migrene, men det finnes måter å håndtere smertene forbundet med dem.

Typer

Hodepine generelt og migrene spesielt er ikke godt forstått av vitenskapen. En teori er at et fall i visse kjemiske nivåer i hjernen kan utfelle hodepine. Det er en kjent korrelasjon mellom migrene og forskjellige typer av triggere. Hormonelle endringer hos kvinner, spesielt før og etter perioden eller i overgangsalderen eller graviditet kan føre til migrene i de med en historie med disse hodepine. Forbruker visse typer matvarer kan få til en migrene, med alkohol, sjokolade, syltet og marinerte matvarer, og alderen oster på den listen. Stress er en migrene induser og skarpe lys og gjenskinn fra solen kan også føre til en migrene. Lukter, endringer i søvnvaner og fysisk anstrengelse har alle vært kjent for å forårsake en migrene.

Effekter

Tegn og symptomer på migrene er middels til store smerter som kan være på en eller begge sider av hodet. Smerten synes å pulsere og banke. Det vil bli verre hvis du prøver å anstrenge deg, og det vil definitivt forstyrre noen planer for dagen. Du kan bli kvalm og muligens kaste opp med en migrane og du kan være følsomme for lys eller lyder. I noen mennesker, kommer en aura med migrene. Med en aura, kan du se glitrende lysglimt og lyse ujevne og svingete linjer i synsfeltet. Blinde flekker kan langsomt utvikle seg i din visjon, og du kan føle prikking i det ene beinet eller armen. Du kan også få en følelse av at en migrene kommer på en dag før det faktisk treffer.

Time Frame

De fleste ubehandlede migrene kan vare alt mellom 4 timer og 3 dager. Migrene kan komme en eller to ganger i løpet av et års tid eller et par ganger hver måned. Aura kan starte 15 til 30 minutter før en migrene begynner og fortsetter etter at den har passert. Migrene i de fleste starter når de er barn og bli mindre alvorlig og hyppig som de gamle. Et barns migrene vil normalt ikke vare så lenge som en voksen.

Identifikasjon

Hvis du har migrene, vil legen din vil vite om det er en historie av dem i familien din. På disse dataene alene, vil han ofte diagnostisere hodepine som migrene. Men hvis det ikke er noen familiehistorie med migrene og de dukker opp plutselig og alvorlig, så tester vil bli gjort. Disse testene er etterlyste for å utelukke andre mulige årsaker til hodepine. CT kan eliminere tumorer og infeksjoner som en kilde av smerte og MR-er kan gi legene et bedre innblikk i hjernen for samme formål. En Spinal Tap er noen ganger brukt til å sørge for at hjernehinnebetennelse eller en blødning er ikke den skyldige.

Forebygging / løsning

Det er mange smertestillende medisiner på markedet for migrene og pasienter ofte må eksperimentere for å se hvilke som er mest effektive for dem. Andre medikamenter, såsom de som er utviklet for kardiovaskulære problemer og depresjon, kan brukes for å forsøke å hindre migrene, men noen har kraftige bivirkninger. Ofte en migrene kan unngås helt hvis du bare holde seg borte fra noen av de kjente triggere. Trene regelmessig kan redusere stressnivået og sal av disse hodepine. Kvinner bør begrense sitt østrogen inngang i medisiner hvis det har vært knyttet til migrane hodepine.