Digidexo.com

Hvordan oppdage arsenikkforgiftning

Hvordan oppdage arsenikkforgiftning


Arsen er en kraftig naturlig forekommende stoff som brukes primært for å utrydde skadedyr. Leser denne artikkelen vil lære deg hvordan du kan oppdage arsenikkforgiftning.

Bruksanvisning

•  Få en hårsekken eksamen. Arsenikkforgiftning er best oppdages gjennom hårsekkene (hodehåret er best). Grunnen fagfolk vil sjekke hårsekken for å påvise arsen forgiftning er fordi arsen vokser med håret ditt. En toksikolog kan ta en prøve av håret ditt, og kan gå tilbake uker av gangen og se hvor mye arsen du har inntatt, og omtrentlig når du begynte inges arsen. Det anbefales at du ikke klippe håret ditt når du planlegger å få testet for arsenikk forgiftning.

Få testet for arsen-relatert kreft. Arsen kan ikke bare føre til sterke symptomer i kroppen som et resultat av å bli inntatt, men arsen kan også forårsake kreft. Inntar arsen over tid kan forårsake: lungekreft, scrotal kreft, leverkreft og hudkreft. Hvis du mistenker at du har blitt forgiftet med arsenikk over tid, etter håret undersøkelse, er det oppfordret at du blir undersøkt for kreft.

Vær oppmerksom på de viktigste symptomene på arsenikkforgiftning. Noen ganger arsenikkforgiftning vil vise symptomer, og noen ganger du ikke vil vise noen symptomer. Noen av symptomene på arsenikkforgiftning inkluderer: hodepine, forvirring, tretthet, kramper, diaré, oppkast, blod i urinen, kramper muskler, håravfall og magesmerter. Det anbefales at du umiddelbart oppsøke lege hvis du merker disse symptomene fordi hvis den forblir ubehandlet, kan arsenikk forgiftning føre til koma eller død.

Tips og advarsler

  • Noen ganger vil du ikke vil vise symptomer på arsenikkforgiftning. Hvis du er i en høy risiko området, for eksempel en kullgruve, kan det være lurt å få testet med jevne mellomrom og umiddelbart gjennomgå behandling.