Digidexo.com

Hvor mange bein er i Male & Female Human Body?

Når du er en baby, er du født med mer enn 250 bein, ifølge Kidshealth.org. Gradvis mange bein vokse sammen og den voksne kroppen sitter igjen med 206 bein. Innen du nå dine midten av 20-årene, har bein modnet og slutte å vokse.

Funksjoner

Våre ben er organer som er i live og i stadig endring. Den ytre overflate av benet består av en tynn membran er kjent som periosteum, som gir blodstrømmen til benet og er også et sted for muskler til å feste seg til. Under periosteum er den kompakte bein, som er den harde, glatte lag du ser når du ser på et skjelett. Inne i kompakt ben, er et svampliknende materiale kalt cancelløst ben. Den innerste delen av beinet er benmargen, som er der de fleste av blodceller er produsert.

Funksjon

Bones er sammensatt av solid materiale som åpner for orgelet å spille en rekke roller i kroppen. Funksjonene til 206 bein i kroppen er å tilveiebringe det menneskelige legeme med grunnstøtte og gir beskyttelse til andre systemer og organer, inkludert hjerte og hjerne. Bones bidra til å skape bevegelse som leddbånd og sener er koblet til bein. Nye blodceller er også opprettet i bein.

Typer

Inne i menneskekroppen er fem typer bein, som inkluderer lange, korte, flate, uregelmessig, og sesamoid, ifølge TeachPE.com. Lange bein er bein som er lengre enn de er brede, som inkluderer femur og tibia. Korte ben er bein, slik som carpals og fotrotsbein som finnes i håndleddet og fot, som gir støtte og stabilitet, men liten bevegelse. Flat bein er beinplater som skjold organer og gi en base for musklene å feste til. Ribber og hodeskallene er eksempler på flate bein. Uregelmessig bein, som navnet tilsier, er bein som ikke har en enhetlig form. Virvler og kjevebeinet falle i kategorien uregelmessig ben. Sesamoid ben, slik som kneskålen, er inneholdt i sener.

Dannelse

Ben er laget av herdingen av mykt og fleksibelt materiale som kalles brusk. Bones begynner som brusk, som starter i mors liv, og til slutt stivner, også kjent som ossifikasjon, og bli bein. Kalsium hjelper med ossifikasjon prosessen og er nødvendig for sterke bein utvikling.

Forebygging / løsning

Mens uorganiske komponenter gi bein styrke, bein er ikke uslåelig, og kan bryte. Ta riktige forholdsregler for å ta vare på dine bein ved å sørge for at du har fått nok av kalsium, som kan finnes i meieriprodukter, som melk, ost og yoghurt. Også når man kjører en motorsykkel eller sykkel, holde hodet beskyttet av hjelm. Under kontaktsport, ha riktig utstyr for å beskytte bein. Ifølge Kidshealth.org, kan bein bli forsterket ved å være fysisk aktiv.