Digidexo.com

Virkninger av lav HDL

High-density lipoprotein, eller HDL, er en type protein som brukes av kroppen til å transportere kolesterol i blodet til leveren, hvor det filtreres og til slutt skilles ut. Uten tilstrekkelig nivå av HDL, kan kolesterol bygge opp i blodårene dine, noe som kan føre til helseproblemer nedover veien. Læring effektene av lav HDL nå kan bidra til å bryte noen dårlige vaner og ivareta helsen din i fremtiden.

Hjertesykdom

Ifølge US Department of Health and Human Services, omtrent 500.000 mennesker dør hvert år av hjertesykdom, og er den ledende dødsårsaken i USA. Formelt kalles aterosklerose, overflødig kolesterol i blodet samler og stivner på arterieveggene, redusere blodstrømmen og forårsaker hjertet til å jobbe hardere. HDL er antatt å bidra til å redusere mengden av plakk i arterier, forebygge aterosklerose.

Sikre dine HDL nivå er normalt å redusere risikoen for hjertesykdom. The US Department of Health and Human Services vurderer en HDL nivå på 40 mg / dl eller lavere som en helserisiko, mens et nivå på 60 mg / dL eller høyere som effektive for å forebygge hjertesykdom. Sjekk kolesterolnivået ved å få blod arbeid gjort. Dette gjøres typisk av familien din lege under årlig kontroll.

HDL nivået påvirkes av ulike faktorer, blant annet kosthold, mosjon og røyking. Det er kolesterol medisiner på markedet for å øke HDL-nivåer, men livsstilsendringer bør ikke overses. Konsultere legen din for en profesjonell vurdering før du starter en ny diett eller trening plan.

Heart Attack

Selv om ikke en direkte årsak til hjerteinfarkt, er et lavt HDL nivå vanlig hos mennesker som har lidd fra dem. Hjerteanfall lider sjelden har et høyt nivå av HDL. Heve HDL nivå kan redusere risikoen for hjerteinfarkt, men studier har bare vist et samsvarende forhold, ikke en direkte årsak og virkning. Økt HDL nivå redusere forekomsten av hjertesykdom samlet, noe som gjør det vanskelig å finne den nøyaktige årsaken.

Minne

Lavt HDL nivåer kan påvirke din evne til å lagre informasjon i tillegg. Ifølge The New York Times, en studie i Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology, et tidsskrift som utgis av American Heart Association, testet minnet om fagene over en femårsperiode. En direkte sammenheng ble funnet mellom HDL-nivåer og minneytelse. Individer med lavere HDL nivå utført verre enn de med høyere HDL nivå. Også fag som HDL hadde senket i løpet av studien hadde også svekkede minne evner sammenlignet med tidligere resultater.