Digidexo.com

Hva er behandlingen for sår og blødning?

Hva er behandlingen for sår og blødning?


Sår som åpner huden krever noen form for observasjon og behandling. Noen ganger denne behandlingen er ganske enkelt å rense området for å hindre smitte, men dypere, større eller mer alvorlige sår kan kreve mer omsorg.

Vurdere og rengjøre Wound

Så snart huden er skadet, må skaden bli vurdert. Alle sår bør renses for å være sikker på at området er fritt for bakterier. Rengjøring av såret kan gjøres ved ganske enkelt å holde skaden i henhold rent rennende vann, men hvis det området utsettes for bakterier, skitt, fett eller andre mulige forurensninger, bør en anti-bakteriell såpe eller behandling anvendes. Mens rengjøring av såret det skal inspiseres for å bestemme dybden av såret og hvor mye blodtap er oppstått. Hvis det er en stor mengde av blodtap eller dersom såret er dyp nok til å eksponere muskler, sener eller andre dype vev, bør såret bli behandlet av en medisinsk profesjonell. Umiddelbart dekke såret med steril klut, press og søke legehjelp.

Dressing såret

Når såret er renset og det har blitt fastslått at maskene ikke er nødvendig, kan den bli vurdert for å bestemme hva slags bind vil være nødvendig. Hvis blødningen ikke har stoppet ennå, sørg for å legge trykk på det skadde området og hold den i 10 minutter eller til blødningen har stoppet. Velg en passende bandasje - sørg for å velge en bandasje som er større enn arealet av såret. Det bør dekke hele såret og strekker seg i det minste en fjerdedel av en tomme rundt såret. Hvis såret må holdes tett, bruker en sommerfugl bandasje kan være nyttig. Spenn sommerfuglen tett over sårede området og sikkert på begge sider med teip, og deretter dekke hele området med et større bandasje for å holde forurensninger ut. Hvis ingen butterfly er nødvendig, kan du bare dekke såret med en bandasje og tape det ned om nødvendig. Ved hjelp av en antibiotika krem ​​på såret er nyttig i de fleste situasjoner.

Ettervern av et sår

Den bandasjert såret bør sjekkes, rengjøres og re-bandasjert minst to ganger om dagen før det har grodd nok til å bli utsatt. Hvis du noen gang ser du røde striper som stråler ut fra såret eller det føles varmt å ta på, ser ut som pus er å bygge opp eller snu gul eller hvis den skadde personen utvikler feber, søke legehjelp så dette er tegn på infeksjon. Det anbefales også at den skadde personen finne ut når hans siste stivkrampe skutt var, og hvis det var mer enn fem år siden, bør han få en booster skutt innen 48 timer etter skaden.