Digidexo.com

Heat & Ice Behandling for en forstuet ankel

Heat & Ice Behandling for en forstuet ankel


Når noen vrir eller slår en ankel, oppstår en forstuing. En forstuing er når leddbånd er strukket eller revet, forårsaker smerte og hevelse som kan vanligvis behandles hjemme.

PRINCE

Søk førstehjelp så snart en forstuet ankelen oppstår. PRINCE er en mnemonic hjelpemiddel som kan brukes til å huske rekkefølgen av behandling: Protect, hvile, is, komprimere og heve ankelen. Den "N" er for å ta et ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament (NSAID).

Is

Bruk is til området før hevelsen går ned. Is kan påføres noen få timer til ikke mer enn 20 minutter av gangen. Dersom hevelsen ikke har gått ned, kan isen behandlingen fortsette i en annen dag eller to.

Hete

Mens bruk av varme til en forstuet ankel kan lindre smerte, is foretrukket fordi det reduserer hevelse og varme ikke.

Betennelse

Fordelen med å bruke is i stedet for varme for å behandle en forstuet ankel er at isen faktisk bremser ned blodstrøm i det berørte området, og dermed lesse inflammatorisk respons. Varme øker blodstrømmen, noe som kan øke betennelse og langsom bedring.

Ytterligere behandling

Hvis du bruker isen for å behandle en forstuet ankel har liten eller ingen effekt, og hevelsen fortsetter, bør medisinsk behandling søkes. En tynn brudd eller alvorlig revet leddbånd kan være årsaken.