Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne Diabetes Symptomer

Hvordan gjenkjenne Diabetes Symptomer


Å vite hvordan å gjenkjenne diabetes symptomer kan redde livet ditt. Diabetes er en svært alvorlig sykdom, og jo før det er oppdaget, og du kan begynne behandlingen, jo bedre. Diabetes symptomene varierer fra person til person, men hvis du har noen av disse symptomene, bør du planlegge en legetime så snart som mulig. Selv om du kanskje ikke har diabetes, kan det hende du har en annen underliggende tilstand som forårsaker symptomene dine.

Hvordan gjenkjenne Diabetes Symptomer

Vet hva de vanligste symptomene på diabetes er

En plutselig vekttap - Innse at plutselig vekttap er ikke normalt. Hvis du har et plutselig fall i vekt på ti pounds eller mer bør du oppsøke lege umiddelbart. Hvis du ikke gjør noe for å gå ned i vekt, men du er fortsatt å miste vekt, bør du få det sjekket ut. Det kan ikke være diabetes, men det er et symptom som bør sees av en lege. Plutselig vekttap er mer typisk for type 1 diabetes; mens, med type 2 diabetes vekttapet er mindre merkbare. Mens plutselig vekttap kan vise seg å være noe, er det bedre å være safe than sorry.

Hyppig vannlating - Hyppig vannlating kan være et tegn på diabetes. Hvis du oppdager at du går på do oftere enn vanlig, bør du kontakte legen din. Det kan være andre årsaker til hyppig vannlating, så dette symptomet alene betyr ikke at du har diabetes.

Ekstrem tørste - Legg merke til hvis du opplever ekstrem tørste. Hvis du er tørst hele tiden og klarer ikke å slukke den, bør du oppsøke lege.

tåkesyn - Legg merke til om du har uskarpt eller uvanlig syn. Diabetes kan påvirke synet. Hvis du har problemer med synet på regelmessig basis, bør du ringe legen.

nummenhet - Legg merke til om du har nummenhet eller prikking i ekstremiteter. Nummenhet kan bety flere andre sykdommer, så du bør oppsøke lege umiddelbart hvis du har nummenhet som ikke går bort eller hvis den kommer tilbake.

kronisk tretthet - Legg merke til om du er trøtt hele tiden. Utmatting er ett symptom av diabetes. Hvis du føler deg svak og trøtt hele tiden, bør du oppsøke lege.

Hint

  • Hvis du trenger mer informasjon om symptomer på diabetes, se i Resources nedenfor. Å vite hvordan å gjenkjenne symptomer på diabetes kan redde livet ditt.