Digidexo.com

Død grunn Radon

Død grunn Radon


Ifølge US Environmental Protection Agency, presenterer radon en høy risiko for å utvikle lungekreft. Ca 21.000 dødsfall av lungekreft knyttet til innånding av radongass oppstår hvert år. The University of Nevada klassifiserer radongass som en gruppe A kreftfremkallende, noe som betyr en høy risiko med noen langvarig kontakt.

Radon

Radongass er til stede gjennom hele atmosfæren. Ved lave nivåer, er radon ikke farlig for mennesker.

Radon er produsert når uran er til stede i jord bryter ned og frigjøres som en gass som stiger opp fra bakken. Radon er også til stede i vann som vanligvis er blitt pumpet fra undergrunnen, hvor den kommer i kontakt med uran-rik jord.

Radon er også til stede i bolig materialer som granitt, skifer og fosfater.

Forurensning

The National Cancer Institute forklarer at radongass kan bli fanget i bygninger som hus og skoler, og er spesielt utbredt fra kjelleren til tredje etasje. Radongass kan komme inn gjennom sprekker og hull i grunnmuren. Når radon kommer inn et hus, kan det bli sittende fast i tett lukket eller godt isolerte rom, som fører til beboernes bor i rom med høye nivåer av radon.

Målinger

Den amerikanske Surgeon General og EPA anbefaler testing boliger og lave bygninger som skoler for radon å avgjøre om behandling er nødvendig for å opprettholde helsen til beboerne. EPA sier radon måles i pico Curie per liter (pCi / l) med en måling på 4 eller over å være en farlig høy avlesning.

Kreft

Ifølge EPA, er lungekreft forårsaket av høye nivåer av radon, som gass danner partikler som beboere av berørte bygninger puste. Disse radon partikler er inhalert i lungene, der de fester seg til slimhinnen og avgir små utbrudd av energi, skade lungene fôr og som fører til lungekreft over livsløpet.

Svelging av radon partikler i vann er en vanlig årsak til magekreft.

Forskning

The National Cancer Institute sier koblingen mellom radon og lungekreft ble oppdaget da forskere begynte å forske på årsakene til dødsfall i underjordiske uran gruvearbeidere og la merke til den høye andelen som døde av lungekreft.