Digidexo.com

Te å redusere kolesterolet

Kolesterol er et voksaktig stoff som finnes naturlig i alle kroppens celler. Det hjelper å utføre visse kroppsfunksjoner og skjema cellemembraner. Men for mye kolesterol kan føre til helseproblemer som hjerteinfarkt og tilstoppede arterier. Nyere medisinske studier har vist at grønn te og svart te kan være nyttig i å senke høye nivåer av kolesterol.

Tea Study

En av de mest omfattende studier på effekten av te på kolesterol ble gjort i Kina og ledet av Dr. David J. Maron, en Vanderbilt University Medical Center forsker. Den dobbelt-blind studie ga 240 mannlige og kvinnelige deltakere en 375 mg kapsel inneholder flavonoider fra grønn te og svart te. En kapsel var det samme som å drikke syv kopper svart te eller 35 kopper grønn te. Resultatene av forsøket var positive, som viser en 16 prosent nedgang i nivåer av kolesterol i deltakerne.
Studien støtter ideen om at å drikke te kan bidra til lavere kolesterol, men det betyr ikke argumentere te som den primære metode for behandling av høyt kolesterol. Medikamentell behandling og et sunt kosthold er fortsatt anses de viktigste metoder for å redusere kolesterolet. Mye mer bevis er nødvendig for å definitivt proklamere te som nyttig i behandling av høyt kolesterol. Videre ble studie gjort i 2003, og det har ikke vært noen oppfølgingsstudier for å bekrefte funnene.
Dr. Sanjay Gupta, et nettsted medisinsk fagperson som ofte vises på CNN for å dispensere fra lege, er enig i at denne studien er et skritt i riktig retning, men at flere bevis er nødvendig for å begynne å anbefale te til folk med høyt kolesterol.
Forskere er enige om at flere studier må gjennomføres før en mer definitiv konklusjon kan nås om den sanne effekten av te på kolesterol.