Digidexo.com

Hvordan lese mat etiketter for usunn ingredienser

Hvordan lese mat etiketter for usunn ingredienser


Forstå etikettene på matvarer kan gjøre noen mer informert av sitt næringsinnhold. Enten du ser på din vekt eller bare rett og slett prøver å spise godt, sjekker mat etiketter for usunn ingredienser er nøkkelen. Tid kan være bortkastet av dvelende for lenge på ulike produktmerker. Få fart på besøk i butikken ved å følge disse trinnene for å lese mat etiketter for usunn ingredienser.

Hvordan lese mat etiketter for usunn ingredienser

Begrens sunn elementer ved å lese på forsiden av emballasjen. Søk etter stikkord som for eksempel lavt fettinnhold, lavt kolesterol og høyt fiber. Noen ganger et grønt symbol, "fornuftig løsning", kan bli funnet på emballasje som betyr at det er generelt lavere i fett og kalorier.

Snu pakningen rundt, og vurdere ernæring fakta etiketten. Fokus på de øverste seksjonene første: servering størrelse og kalorier.

størrelse opp porsjoner. Servering størrelse kan i stor grad påvirke hvor mange kalorier forbrukes. For eksempel blandinger har generelt en porsjon størrelse med en 1/2 kopp til en kopp. Med mindre du måle ut hvor mye hver gang, er sjansen stor for at du får mer enn en porsjon når du fyller din bolle.

telle kalorier. Faktor i servering størrelse for å finne ut hvor mange kalorier ville bli fortært. Sjekk ut kalorier fra fettprosent også. Matvarer med høyt fettinnhold kan pakke vekten på.

Vurdere næringsstoffer. Begynn med fett, kolesterol og natrium. Disse tre skal være begrenset i en sunn diett som de er kjent for å bidra til hjertesykdommer og til og med visse typer kreft.

Sjekk den nedre delen av etiketten. Kraft næringsstoffer, høyt i nærings fordeler, er generelt i den nedre delen av nærings-delen. Kostfiber, vitamin A, vitamin C, jern og kalsium er i denne gruppen. Hvis de prosentene er lave eller null for de fleste av disse, er elementet mest sannsynlig lav i næringsverdi.

Husk prosenter på etiketten er i referanse til "Daily Value" eller DV. The United States Food and Drug Administration anbefaler at 5 prosent eller mindre er en lav nærings mengde og 20 prosent eller mer er et høyt beløp. Så hvis fettinnholdet per porsjon er 23 prosent av DV, betraktes elementet som inneholder mye fett. Selv elementer nær 20 prosent mark er generelt høy i fett.

Hint

  • Endre servise. Sats på platene ca 9 inches i diameter eller mindre. Platene kan gjøre mindre porsjoner ser større og kan bidra til å dempe appetitten.
  • Ingredienser er oppført på matvarer i rekkefølgen av hvor mye de blir brukt. Den øverste 04:57 ingredienser oppført bør være fokus.
  • Se for bruk av begrepet "naturlig". Noen ganger selskaper bruker ordet på kreative måter som "naturlige smaker." Mens smaker kan anses naturlig, tilsetningsstoffer som høy-fruktose mais sirup er ikke, og øke opp kalori og sukkerinnhold.
  • Hydrogenerte oljer og høy-fruktose mais sirup må unngås hvis du ser på kalorier.