Digidexo.com

Diagnostisering av Tyfus

Tyfoidfeber er ikke veldig utbredt i USA. Det er bare 400 tilfeller per år, bemerker National Institutes of Health. De som reiser til utviklingsland - og som ikke først motta en vaksine mot tyfoidfeber eller utøve god hygiene og spising / drikking vaner i utlandet - er mer utsatt for tyfus. Når symptomer, er diagnosen ikke vanskelig.

Hva er Tyfus?

En bakterie som heter Salmonella typhi (S. typhi) er ansvarlig for tyfus. S. typhi kan spres ved å forbruke forurenset vann, drikkevarer og mat, etter som de bakteriene inn i tarmen og deretter i blodet, hvor de kan spre seg til andre kroppsdeler.

Tyfus symptomer

Innledende tyfus symptomer inkluderer ubehag, hodepine, diaré (eller forstoppelse), sår hals, feber så høyt som 104 grader C, samt utslett, bemerker Mayo Clinic. Tyfus symptomer etter hvert forverres å inkludere vekttap, en utstående mage og, til slutt, delirium (kjent som "tyfus state").

Diagnostisering Tyfoidfeber

En presumptiv diagnose av tyfus kan gjøres etter din lege bemerker din tegn og symptomer, samt reisehistorikk. Men en blodprøve, avføring, urin eller benmarg kan også samles for å bekrefte tilstedeværelse av S. typhi.

Andre tester

Andre tester som kan benyttes for å diagnostisere tyfoidfeber inkluderer en enzymbundet immunosorbent assay (ELISA) blodprøve og en fluorescerende antistoff-test.

Tyfus Treatment

I USA er tyfoidfeber hos voksne behandlet med et antibiotikum som heter ciproflaxin, sier Mayo Clinic. Gravide kvinner og barn kan gis ceftriakson injeksjoner. Drikker rikelig med væske og spise et sunt kosthold kan også hjelpe i utvinning.