Digidexo.com

SAD Lysterapi bivirkninger

En person med værsyke, forkortet til SAD, føler seg deprimert, utmattet, sløv og lider humørsvingninger i løpet av de kortere dager på vinteren. Andre symptomer er angst, energitap, håpløshet, sover for mye, tap av interesse i hobbyer, vektøkning og har en hard tid å konsentrere seg. En vanlig behandling er lysterapi. Som med en hvilken som helst type terapi, bivirkninger er mulig.

Funksjon

Lysterapi, også kjent som både lysbehandling og lysterapi, behandler SAD med eksponering for ekstremt sterkt kunstig belysning for å etterligne solen. Med lysterapi, sitter en person med en boks som sender ut et sterkt lys som ligner naturlig utelys.

Effekter

Utsette folk til kunstig lys antas å endre døgnrytme og hemme kroppens utskillelse av melatonin. Disse faktorene kan føre til biokjemiske forandringer i hjernen som kan senke eller leder symptomer på SAD.

Formål

En trist lysterapi boksen avgir lys av en bestemt intensitet og variasjon. Det er mye sterkere enn vanlig husholdning eller kontorbelysning. Det er derfor du sitter foran en lampe på et skrivebord hjemme ville ikke være tilstrekkelig for behandling av SAD. Lyset i lysterapi er mer levende og betydelig mer fokusert.

Andre betingelser

Lysterapi er ikke eksklusivt for de som lider av værsyke. Det kan også bidra til å behandle andre plager, inkludert jet lag, postpartum depresjon, søvnforstyrrelser, tvangslidelser, premenstruelle dysphoric lidelse og skift-arbeid problemer.

Bivirkninger

Bivirkninger er sjeldne. De kan være kvalme, kaster opp, anstrengte øyne, uro, hodepine, utmattelse, irritabilitet, tretthet, tørr munn, søvnproblemer og mani. Disse effektene er vanligvis milde og avta på egen hånd i et par dager. Hvis bivirkningene er vedvarende, kan de vanligvis bli behandlet ved å redusere lys terapi behandlingstiden eller endring av tidspunktet på dagen hvor økter skje.

Advarsel

Noen mennesker bør unngå å bruke lysterapi. De omfatter de som har lysfølsomhet, folk som tar medisiner som reagerer på sollys (for eksempel ulike anti-inflammatoriske og antibiotika), og de med øyesykdommer som forårsaker øynene til å være svært følsom og utsatt for skader fra lys.