Digidexo.com

Effekter av Low-carb dietter på kolesterol og vekttap

Et low-carb diett kan resultere i dramatiske vekttap i utgangspunktet og på sikt så lenge dietten fortsetter. Effektene er reversert, men når kosten er stoppet. Kolesterolnivået påvirkes av en lav-carb diett også, men ekstreme low-carb dietter bør brukes med forsiktighet.

Initial Vekttap

Når en person begynner en lav-karbo diett, han har en tendens til å miste mye vekt veldig raskt. Noen individer mister over 10 kg. i den første uken av dietten, men tapet er ikke kroppsfett. En lav-karbo diett har en vanndrivende effekt, eliminerer oppblåsthet og vannretensjon som kan følge av en høy-carb diett. Den innledende tap som kommer fra en low-carb diett er ekstra vann vekt.

Pågående Vekttap

Etter den første perioden, vekttap bremser til £ 1 eller 2 kg. per uke eller mindre, avhengig av den enkelte. I denne perioden begynner den personen på low-carb diett for å brenne kroppsfett for energi, fordi det ikke er nok karbohydrater i kosten til drivstoff daglige aktiviteter.

Stoppe Diet

Spiser høy-karbohydrat matvarer, som øker nivået av karbohydrater i kosten for langt, ender vekttap. Går tilbake til pre-diett matvaner fører til umiddelbar vektøkning. Initial vektøkning, på grunn av væskeansamlinger, kan gå tapt ved raskt å vende tilbake til lav-karbo diett.

Kolesterolnivået

Low-carb dietter har vist seg å forbedre den generelle kolesterolnivået, til tross for den økte mengden av kolesterol fortært av low-carb dieters. Ifølge en studie publisert i New England Journal of Medicine i juli 2008, kolesterol forholdstall på deltagerne i lav-karbo-gruppen forbedret 8 prosent mer enn i lav-fett gruppen under en to-års periode.

Betraktninger

Det finnes flere ulike varianter av low-carb diett planer, hver med sine egne direktiver som involverer hvor mange karbohydrater å konsumere og hvilke karbohydrater er akseptable. Noen low-carb diett planer argumentere komplett eliminering av alle korn, frukt og grønnsaker. Før du starter en slik ekstrem diett plan, ta kontakt med en lege for å sikre at alle nødvendige næringsstoffer vil være tilgjengelig.