Digidexo.com

Hvordan lage smoothies som rense tykktarmen

En frisk kolon er nødvendig for riktig fordøyelse. Kroppens avfallet beveger seg gjennom kolon før den blir evakuert fra kroppen. Mens kolon renser seg naturlig, kan avfallet noen ganger forbli på sine vegger. Som et resultat, er det en god idé å rense tykktarmen med jevne mellomrom. Mens det er en rekke kolon rensing alternativer tilgjengelig, er kosthold den mest enkle, minst invasive måten å gjøre det. Du kan ganske enkelt lage smoothies som bidrar til å rense tykktarmen.

Hvordan lage smoothies som rense tykktarmen

•  Hell en kopp fersk presset juice i en blender. Du kan bruke alle slags juice, men det bør ikke ha noe tilsatt sukker. Under et kolon rens, bør du unngå for mye sukker. Sukker er vanskeligere for tykktarmen å fordøye.

Legg 3 til 5 isbiter i blenderen. Dette vil gi smoothie en milkshake-aktig struktur. Den ytterligere vann vil også bidra til å skylle giftstoffer fra tykktarmen.

bryte en banan i biter. Sett det i blender. Bananer er høy i fiber som gir enkel fordøyelse. The fiber vil også hjelpe smoothie å effektivt flytte gjennom kolon. I tillegg, bananer er rik på kalium, vitamin C og vitamin B6.

Slice et eple i biter. Legg det til blender. La huden på eple. Huden er fiberrike, noe som gjør et godt tillegg til kolon-rensing smoothie.

Legg appelsin, grapefrukt eller sitron stykker til blender. Surheten i sitrusfrukter bidrar til å bryte ned slim, giftstoffer og plakk som kan klamrer seg til din kolon vegger.

Tiltak en spiseskje linfrøolje og legg den i blenderen. Linfrøolje er høy i fiber og bidrar til å smøre tarmsystem.

Dryss 1/4 ts havsalt i blenderen. Havsalt bidrar til å skylle bakterier fra tykktarmen, og dermed hjelpe renselsesprosess.

8. Blanding blandingen på høy i 1 til 2 minutter. For en tynnere smoothie, tilsett mer juice.

Hint

  • Legg friske bær til smoothie for ekstra smak samt næringsstoffer og antioksidanter.