Digidexo.com

Bivirkninger av Vivotif

Vivotif er en vaksine som brukes i forebygging av tyfoidfeber hos barn under seks år som reiser til et område hvor infeksjonen er vanlig. Vaksinen virker ved å stimulere ulike deler av kroppen til å produsere antistoffer som kjemper mot tyfoidfeber. Som med de fleste vaksiner, er det en rekke av bivirkninger forbundet med dets bruk.

Vanlige bivirkninger

Noen av de vanligste bivirkningene er diaré, feber, muskelsmerter, hodepine, kvalme, alvorlige magekramper og smerter og oppkast. Mens disse er ansett som de mest vanlige bivirkninger forbundet med vaksinen, de bare påvirker et lite antall brukere.

Alvorlige bivirkninger

Dessverre er det også en rekke alvorlige bivirkninger som er forbundet med bruk av dette medikament. Noen av disse bivirkningene inkluderer elveblest, pustevansker, utslett, innstramming av brystet, problemer med å svelge, uvanlig heshet av stemmen, og hevelse i munn, lepper og tunge. Disse bivirkninger er også meget sjeldne og bare påvirke et lite antall brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Informer legen din umiddelbart hvis barnet ditt opplever oppkast, diaré, eller influensalignende symptomer etter inntak av vaksinen som medisinen ikke kan ha fullt søkt seg i kroppen din. Denne vaksinen hjelpemidler i forebygging av tyfoidfeber, men det ikke er 100 prosent effektive hos alle pasienter. Som et resultat, må ekstrem forsiktighet fortsatt tas. Det er anbefalt av leger at pasienter mottar en annen fire doser av vaksinen i løpet av de neste fem år dersom de vil kontinuerlig bli utsatt for sykdommen.

Bruk

I motsetning til de fleste vaksiner, er Vivotif administreres i kapselform og bør tas med lunkent vann ca en til to timer før et måltid. Aldri ta sprukne eller knuste kapsler som det kan tillate den utvidede frigjøring kapsel for å administrere for mye av medikamentet på en gang. Kapslene skal tas annenhver dag, og er ikke ment å tas hver dag. For vaksinen å være effektiv, må du fullføre fire doser av medisinen minst en uke før første eksponering for sykdommen.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de nevnte bivirkninger, kontakt legen din umiddelbart for en justert behandlingsmetode.

Ved mistanke om overdose, kontakt ditt lokale giftsenteret umiddelbart og dra til nærmeste legevakt.

Vivotif er ment som en vaksine mot tyfoidfeber og bør aldri brukes til andre medisinske formål med mindre spesifikt foreskrevet av legen din.