Digidexo.com

Listeria Meningitt Behandling

En listeria-infeksjon er en sykdom som kan oppstå når du spiser forurenset mat. Symptomer kan oppstå når som helst mellom noen få dager eller to måneder etter å ha spist forurenset mat. Matvarer som kan være forurenset med listeria omfatter kjøtt, rå grønnsaker, myk ost, kjøttpålegg, pølser og upasteurisert melk. Noen ganger Listeria symptomer kan virke som influensa, men andre ganger kan de bli alvorlig og føre til komplikasjoner som hjernehinnebetennelse. Meningitt er en betennelse i hjernens hinner som kan føre til alvorlige komplikasjoner hvis ikke behandle raskt og aggressivt.

IV antibiotika

Listeria-infeksjon er vanligvis behandles med intravenøs antibiotika. Behandling vil kreve et opphold på sykehuset. Hvis antibiotika administreres kort tid etter utbruddet av symptomene risikoen for å utvikle hjernehinnebetennelse er dramatisk redusert. Imidlertid, hvis meningitt gjør utvikle andre ekstra doser med antibiotika og andre behandlinger vil være nødvendig.

Fluid Drenering

Personer med hjernehinnebetennelse må ha overflødig væske dreneres. Væsker kan ha samlet seg i bihulene, mastoids og i kraniet mellom hjernen og membraner. Noen av disse strukturene kan ha til å fjernes i alvorlige tilfeller.

Andre behandlinger

Andre medisiner som kortikosteroider kan gis for å redusere hjernen hevelse. Dessuten kan legemidler som dilantin og fenobarbital gis for å hindre kramper. Væsker kan administreres gjennom IVs å forebygge og behandle dehydrering. Smertestillende medikamenter kan også gis for å lindre smerter i kroppen og smerter. I tillegg, kan medikamenter som acetaminophen gis for å kontrollere feber. Oksygen terapi kan brukes hvis pasienten har problemer med å puste.