Digidexo.com

Hvordan Test Eye Dominans

Du har en foretrukket øye som hjernen behandler visuell informasjon, mye som hvordan du er høyrehendt eller venstrehendt. Dette er ikke et bevisst valg, og mesteparten av tiden du ikke vil være klar over dette valget i ditt daglige liv. Imidlertid vil en øyelege ofte sjekke øyet dominans, også kjent som okulær dominans, før du gjennomgå korrigerende øye kirurgi eller er foreskrevet kontaktlinser. Å vite øyet dominans er også nyttig i aktiviteter som krever nøyaktige mål og presisjon, for eksempel i bueskyting eller bassenget. The Miles test er en enkel måte å finne ut hvilken øye er dominant.

Hvordan Test Eye Dominans

•  Strekk begge armene foran deg med håndflatene vendt utover og tips av tomlene presset mot hverandre.

Berør pekefingrene sammen mens tomlene er fortsatt sammen for å danne en dråpeformede hullet med begge hender.

Beveg hendene mot hverandre med fingrene overlapp inntil hullet er omtrent to inches fra hverandre.

Fokus på en hvilken som helst gjenstand som fremdeles et dørhåndtak, eller en klokke på den andre siden av rommet. Hold begge øyne åpne og armene helt ut som ta hendene opp til ditt synsfelt. Sentrer objektet gjennom hullet gjort av hendene.

Lukk høyre øye. Hvis objektet er fortsatt synlig gjennom hullet, deretter venstre øye er dominant. Hvis objektet forsvinner når du lukker venstre øye, så din høyre øye er dominant.