Digidexo.com

Klar væske kosthold retningslinjene

Klar væske kosthold retningslinjene


En klar væske kosthold er en en som består utelukkende av mat og drikke som er klart, som betyr at du kan bokstavelig talt se gjennom dem. Denne typen diett er anbefalt av leger på en kortsiktig basis for å forberede deg for medisinske tester som blod arbeid og koloskopier, og før eller etter operasjonen. En klar væske diett kan også være nyttig når du opplever kvalme, diaré eller alvorlig halsbrann.

Spesielle hensyn

Følg legens instruksjoner nøyaktig, så det kan være noen tilleggskrav som er spesifikke for din situasjon. Hvis du opplever vedvarende magekramper eller ubehag på en klar væske diett, bør du kontakte din lege, sykepleier eller ernæringsfysiolog.

En klar flytende diett gir ikke nok kalorier og næringsstoffer for en balansert, sunn diett, så bør det ikke brukes mer enn noen få dager. Hvis du må følge denne dietten i mer enn tre dager, kan du trenger å drikke en flytende ernæring supplement.

Hvis du er på diett på grunn av alvorlig diaré, drikke så mye klar væske som mulig, inkludert små mengder saltet væsker som buljong, for å hindre dehydrering. Hvis du er på diett på grunn av oppkast, vent til du ikke har kastet opp eller hatt "tørre hiver" i minst en time, og deretter begynne å drikke klare væsker, 1 ts. hvert tredje minutt (ca 1/8 kopp på 15 minutter). Vent i 15 minutter, og gjenta syklusen en gang, utvikler seg til en kopp per time i hyppige slurker.

Ikke bruk en klar væske diett for vekttap, ikke bare på grunn av dens ernæringsmessige mangler, men på grunn av det faktum at enhver midlertidig tap vil komme tilbake når du går tilbake til å ha fast føde.

Mat som er tillatt

Velg fra alle fruktjuicer uten fruktkjøtt, for eksempel eplejuice, druejuice, tranebærjuice, anstrengt lemonade eller frukt punch (klare væsker trenger ikke å være fargeløs, de må bare være gjennomsiktig).

Andre drikker å inkludere er kaffe eller te med ingen krem; klart brus eller sportsdrikke (ingen cola eller rot øl); laktosefrie, lav rester tilskudd hvis godkjent av legen din; kjøttkraft (buljong eller consomme); og vanlig mineral eller boblende vann.

Klare snack drikker som Hi-C, og de fleste Koolaid juicebokser er akseptabelt, ved fortynning med halvparten med is eller vann først. Til dessert, velg Vanlig popsicles (minus noen most frukt eller fiber), flavored gelatin uten frukt, sukker, honning, gelé, klar sirup og harde drops.